Англичаните се оплакват от рекордно поскъпване на живота, но в

...
Англичаните се оплакват от рекордно поскъпване на живота, но в
Коментари Харесай

Колко по-скъпо е в бг супера, отколкото в лондонския

Англичаните се оплакват от рекордно повишаване на живота, само че в страна с неведнъж по-ниски приходи и при много по-некачествени артикули – това се потвърди с проучвания на Българската организация по храните, у нас плащаме доста повече даже за обикновените хранителни артикули.

 

Струмен Паунов си направи труда да снима идентични или еднотипни артикули в софийски и лондонски супермаркети и нещата са потресаващи. Вижте сами:

Въпреки че е българско по генезис, киселото мляко в Лондон е по-евтино или колкото нашето в промоция и се котира за 1,04 лева

Прясното мляко от много време ни е най-скъпото в Европа, нищо че е най-вече примес от изсъхнало и вода, минало е около кравите – в тази ситуация е снимана 2-литрова разфасовка, която в Англия излиза 2,90 лева – колокото фалшив литър у нас.

 width=

Хитът на сезона – олиото, тук е обещано при цена 4,99 лева, което е евтиното във веригите – има и с лев от горната страна, също много некачествено, изключително спрямо английското по 3 лв..

 width=

Ужасяващото по качество българско брашно – по този начин го дефинират всички чужденци, гостуващи у нас и всички българи, които постоянно пътуват в чужбина и имат база за съпоставяне, също е много по-скъпо от английското по 1,04 лева – съвсем двойно.

 width=

Над двойно по-скъп се явява и кашкавалът ни, като потребления на фотографията надалеч не е от най-котираните, английският Чедър е 9,30 в лв..

 width=

При месото нещата не са по-различни. Много по-качественото английско свинско излиза 9,30 при 11 лева за родното произвеждане.

 width=

Вече говорихме за второто качество брандирани артикули, продавани в нашите супери – нещо, което потвърдиха проучванията на Българската организация по храните. Даваме 3  отчайващи образеца, които демонстрират, че при нас хем е по-скъпо, хем е направено с по-долни съставки:

Сиренето Бри на президент в Англия е с равностойността на 5,12 лева против 9,39 лева или съвсем двойно у нас.

 width=

Сиренето Филаделфия там идва на 4,46 лева, до момента в който тук безусловно същото по опаковка, само че по-лошо по качество в България е 5, 89 лева

При детската закуска Нескуик британската цена е 4, 16 лева, а българската е 4,59 или 10% от горната страна.

 

Мария Пенчева

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР