Англичаните и шотландците са начело в международно проучване на тема

...
Англичаните и шотландците са начело в международно проучване на тема
Коментари Харесай

Англичаните и шотландците се напиват най-често

Англичаните и шотландците са отпред в интернационално изследване на тематика кои нации се напиват най-често до степен да губят равновесие и да приказват неразбираемо, заяви електронното издание на в. " Гардиън ".

Глобалното изследване за 2020 година The Global Drugs Survey открива, че за Англия казусът с алкохола е надалеч по-сериозен спрямо други уповайщи средства. Повече от пет на 100 от хората на възраст под 25 година в Обединеното кралство оповестяват, че са търсили лекарска помощ, откакто са се напивали спрямо общо 2 на 100 в световен мащаб.

В изследването са взели участие 110 000 души по света, измежду които 5283 английски жители в тримесечен интервал от ноември 2019 година до февруари 2020 година, преди настъплението на пандемията от новия ковид.

Резултатите повтарят откритото в миналогодишното изследване, че британците се напиват по-често, в сравнение с представителите на други страни. Участниците в проучването били питани какъв брой пъти им се е случвало да са толкоз пияни, че физическото или психическо положение е наранено до степен да не могат да пазят равновесие и да приказват ясно.

Според тази формулировка англичаните и шотландците са се напивали приблизително повече от 33 пъти. Това е най-високата стойност измежду участниците в изследването от 25 страни и над два пъти повече от междинните стойности за няколко европейски страни като Полша, Унгария, Германия, Гърция, Испания, Италия и Португалия. Средната световна стойност е над 20 пъти, като най-нисък резултат регистрират колумбийците - 6,5 пъти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР