Англичанинът Кенет Алън Смит, който уби в село Терзийско Калина

...
Англичанинът Кенет Алън Смит, който уби в село Терзийско Калина
Коментари Харесай

Бруталният англичанин, сътворил ужаса в Терзийско, ще лежи в затвора!

Англичанинът Кенет Алън Смит, който умъртви в село Терзийско Калина – дамата с която бе живял от години, ще лежи 17 години в пандиза при първичен непоколебим режим. Това реши да съвещание през днешния ден бургаският Окръжен съд, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Смит ще заплати обезщетение в размер на 50 хиляди лева на сестра на умъртвената жена за породените й неимуществени вреди. Съдът приведе в осъществяване и наказване отнемане от независимост за период от 5 месеца, наложено на подсъдимия по дело на Районен съд – Карнобат, за причиняване на междинна телесна щета на Калина.

В своята последна дума подсъдимият съобщи пред правосъдния състав, че е печален и сломен от това, което е сторил и помоли съда за съчувствие и правдивост.

Припомняме, че британецът наръга с нож в корема Калинка, с която живеели на фамилни начала през юни 2021 година в сунгурларското село Терзийско. След убийството трупът на дамата бе заровен в двора на къща, населявана от обвинения.

 Делото бе гледано по реда съкратеното правосъдно разследване. По време на правосъдните прения държавното обвиняване дефинира закононарушението, осъществено от Кенет Смит, като съзнателно действие, при форма на виновността " директен предумисъл ". Според прокурора, всички доказателства демонстрират, че Кенет Смит е целял гибелта на потърпевшата. Убийството е осъществено и в изискванията на рисков рецидив. По неоспорим метод е открито, че по време на взаимното си общуване Кенет   и потърпевшата постоянно са употребявали алкохол, възниквали са голям брой кавги посред им и принуждение. Деянието е осъществено в изпитателния период на предишно наказание на подсъдимия, за причиняване на междинна телесна щета на Калина. Прокуратурата пледира за наказване " Лишаване от независимост " в размер на 20 години. Повереникът на конституираната като цивилен просител и частен обвинител Р. Б., сестра на потърпевшата, съобщи, че по безапелационен и неоспорим метод се потвърждава осъщественото от Кенет  престъпление.

Според отбраната по делото не се потвърждава съществуването на предумисъл за осъществяване на действието с " особена свирепост ". В правосъдните пледоарии юристът на Кенет   заяви, че многочислените удари не всеки път квалифицират причинителя като нечовечен човек. Защитата пледира за наказване " Лишаване от независимост " в размер на 10 години.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен период.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР