Ангела Меркел се е опитала усилено да предотврати ситуацията в

...
Ангела Меркел се е опитала усилено да предотврати ситуацията в
Коментари Харесай

Ангела Меркел каза, че се е опитала да предотврати военния конфликт в Украйна

Ангела Меркел се е пробвала интензивно да предотврати обстановката в Украйна да се развие в цялостно огромен боен спор. Това сподели някогашната канцлерка на Германия в първото си изявление след овакантяване на поста.

Тя изпитва „ огромна горест “, че напъните на Берлин и Париж за спокойно съглашение с Русия в Минск не са увенчани с триумф. Тя обаче не упреква себе си.

„ Дипломацията не е неверна единствено тъй като не проработи ", сподели тя по

"Така че не виждам за какво би трябвало да споделям, че беше неточност и няма да се оправдавам за това. "

Според Меркел няма никакво опрощение за "бруталното занемаряване на интернационалното право от страна на Русия. " Инвазията е огромна неточност на президента Владимир Путин, а обстановката е „ огромна покруса “ по думи на Меркел.

Тя продължава да си задава въпроса какво повече е можело да се направи, с цел да се предотврати войната. Меркел сподели още, че е била срещу присъединението на Украйна в НАТО, тъй като е желала да предотврати ескалация с Русия и тъй като Украйна не е подготвена да се причисли към алианса.

Меркел отхвърли да е била наивна по отношение на "омразата " на съветския президент Владимир Путин към западния либерален модел. Тя сподели, че е предупреждавала, че той желае да раздра Европейския съюз.

Ангела Меркел управляваше Германия в продължение на 16 години до края на 2021 година, когато тя се отдръпна, а канцлер стана Олаф Шолц. През последното десетилетие Берлин разреши да се води дейна търговия с Русия, изключително на енергийния пазар, което докара до взаимозависимост на Европа от съветски газ и нефт.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР