Ангела Меркел изрази днес оптимизъм за изгледите да постигне принципно

...
Ангела Меркел изрази днес оптимизъм за изгледите да постигне принципно
Коментари Харесай

Меркел оптимист за съставяне на правителство със социалдемократите


Ангела Меркел изрази през днешния ден оптимизъм за изгледите да реализира кардинално единодушие за съставяне на ново държавно управление със социалдемократите в Германия и да изведе страната от политическата невъзможност.

Преди началото на нова сесия договаряния сред ХДС/ХСС-ГСДП тя уточни, че изцяло осъзнава голямата работа, която следва. Смятам, че можем да се оправим, посочи тя, като акцентира, че задачата е „ да се основат условия за съставяне на устойчиво държавно управление “ в страната.

Парламентарните избори през септември означиха пробив на крайната десница и оттегляне на огромните обичайни партии и не доведоха до обрисуване на жизнеспособно болшинство в Бундестага.

Най-напред Меркел и християндемократическия лагер се пробваха са сформират съдружно държавно управление с либералите и Зелените, само че без триумф.

Сега й остава опцията за съюз със социалдемократите, с които тя към този момент ръководи в интервала 2013-2017. Ала тематиките, по които сред двете страни има различия са доста и по-специално миграционната политика, Европа и обществените вложения. Самата социалдемократическа партия е мощно разграничена по отношение на целесъобразността да продължи да ръководи с християндмократите.

Преговорите, които започват през днешния ден, ще пордължат пет дни. Партиите би трябвало да решат по-късно дали имат или не задоволително допирни точки, с цел да продължат да договарят за коалиция.

В случай на неуспех остава опцията за консерватвно държавно управление на малцинството – което Меркел не желае – или нови избори. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР