Ангела Меркел и Джо Байдън се споразумяха да работят съвместно

...
Ангела Меркел и Джо Байдън се споразумяха да работят съвместно
Коментари Харесай

След срещата Меркел - Байдън: Различията за Северен поток 2 остават

Ангела Меркел и Джо Байдън се споразумяха да работят взаимно против съветската експанзия, както и да се опълчват на дейностите на Китай.

Германският канцлер и американският президент се споразумяха за това по време на последното посещаване на Меркел в Съединените щати.

През септември в Германия ще бъде определен нов канцлер. Двамата водачи разискаха и бъдещето на газопровода " Северен поток " 2.

Берлин и Вашингтон имат другия по тематиката - съгласно американската страна, той ще навреди на Украйна и ще усили зависимостта на Европа от съветските газови доставки.

Германия упорства той да бъде издигнат. Въпреки това, Меркел и Байдън подчертаха, че връзките сред двете им страни остават топли.

" Едно от нещата, за които желая да приказвам, е трайното ни другарство, което канцлерът утвърждава. Сътрудничеството сред Съединените щати и Германия е мощно и се надяваме то да продължи ", сподели президент на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Искам да кажа какъв брой доста оценявам другарството със Съединените щати. Наясно съм с приноса на Америка за една свободна и демократична Германия и чакам задълбочаването на нашите връзки ", сподели канцлерът на Германия Ангела Меркел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР