Ангел Станков е роден през 1953 г. в село Кладница,

...
Ангел Станков е роден през 1953 г. в село Кладница,
Коментари Харесай

Ангел Станков: Станимир Стоилов е като месия за Левски

Ангел Станков е роден през 1953 година в село Кладница, Пернишко, някогашен футболист на Левски (1977-1981) и първенец със " сините " през 1979 година Един от доста положителните нападатели в историята на клуба. Треньор е на Левски напролет на 1999 година и остава прочут с обстоятелството, че е освободен от поста си в края на сезона след записани 14 победи и единствено 1 еднакъв с Литекс на " Герена ", който печели шампионската купа.Играл е в Металург (Пк), Академик (Сф), Родопа (Смолян), Бдин (Видин), Левски и Спартак (Вн). Бил е треньор в ДЮШ на Академик и Левски, Беласица (Пч), Кремиковци, Родопа (См), ЦСКА (Сирия), Левски, Солей Бихад (Кувейт), Бдин (Видин), Розова котловина (Кз), Спартак (Пл), както и на Ал Халиш (Саудитска Арабия). Шампион на Сирия и финалист за Шампионската лига на Азия. Извежда юношите младша възраст на Левски до купата през 1994 година Бил е селекционер и на аматьорския народен тим. В момента е скаут на „ Герена “.
Специалистът счита, че Левски има шансове да не загуби от Лудогорец в дербито на ХХII кръг, тъй като ще играе на най-хубавия терен в България, и това ще усили шавсовете му за триумф против " орлите " в полуфиналите за Купата на България. " Станимир Стоилов е като избавител за тима и за клуба като цяло в тези времена. Той залага престижа си с опита да измъкне Левски от този сложен миг и, дай боже, да успее! Аз считам, че ще се оправи. Трябва време и поддръжка на почитателите, които до този миг са безупречни. Те са превъзходни. От тук нататък с дребни и премерени стъпки би трябвало да се върви напред, да не се вършат неточности и клубът ще се стабилизира ", уверен е Геле Станков.
" Ако в неделя се случи нещо положително, дай боже, да създадем хикс или да победим, душeвността на футболистите ще бъде друга. Защото по-късно за мачовете за Купата те към този момент ще знаят, че Лудогорец не е толкоз неизпълним. Както и тимът от Разград ще има едно на разум. Реваншът ще бъде в София и стадионът може би ще се изцяло – зависи и от първия мач, само че до тези дуели има много време. До тогава новите попълнения към този момент ще са навлезли в игрови темп, което също ще бъде добре за Левски. Дълго време седяхме в сивото – сред положителните тимове и изпадащите. Загубихме дълго време, тъй като това не беше манталитетът, културата и философията на Левски! Нашата футболна просвета е била на доста високо равнище и час по-скоро би трябвало да се върне на същото равнище ", разяснява пред.
" Лудогорец има най-хубавата база в България, само че в случай че още 4-5 тима бяха създали сходни, в този момент щеше да е напълно друго. За жал изискванията за футбол в България са неприятни. Отборите вървят на подготовка през зимата на по-топли места, играят контроли на хубави терени. След това, когато се върнат, шампионата стартира през февруари и футболистите се сблъскват с друга действителност – тиня, сняг, дъжд, локви и разкаляни терени. Има момчета от чужбина – освен в Левски, само че и във всички тимове, които евентуално в никакъв случай не са играли при такива атмосферни условия ", отбелязва още Станков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР