Ангел Станков е бивш футболист на Левски (1977-1981) и шампион

...
Ангел Станков е бивш футболист на Левски (1977-1981) и шампион
Коментари Харесай

Ангел Станков: Срещу ЦСКА Левски показа хъс, трябва да играе така и с Лудогорец

Ангел Станков е някогашен футболист на Левски (1977-1981) и първенец със " сините " през 1979 година. Един от доста положителните нападатели в историята на клуба. Треньор е на Левски напролет на 1999 година и остава прочут с обстоятелството, че е освободен от поста си в края на сезона след записани 14 победи и единствено 1 еднакъв с Литекс на " Герена ", който печели шампионската купа.

" Срещу ЦСКА Левски сподели нещо, което се виждаше доста рядко в последно време и през есента. Отборът показва порив, хъс, желание… Преди бяхме апатични, по-спокойни, нямаше живец, както споделяме на футболен език. Сега футболистите демонстрираха, че могат да се борят за всяка топка, имат предпочитание да се опълчват на съперника и да желаят успеха.
В Разград би трябвало да играем доста добре подредени в отбрана, защото съгласно мен там продължава да е един от проблемите в тима. Срещу ЦСКА няколко пъти футболисти на съперника изскачаха зад нашата защита, а това е заради обстоятелството, че не се групираме и не се придвижваме добре. Друг проблем е, че мъчно пресираме съперника в средата на терена, с цел да му отнемем топката. И в случай че не го създадем, тогава идват офанзивите на съперниковия тим, които сварват бранителите ни не толкоз готови. Срещу Лудогорец би трябвало да затворим крилата, тъй като те ги употребяват. Трябва да играем дисциплинирано, да имаме и малко шанс и всичко е допустимо. Както да създадем еднакъв, по този начин и даже да победим… ", разяснява пред Геле Станков.
" Ако няма сняг на терена в неделя, това ще бъде в изгода и на двата тима. Макар упованията да са за ниски температури, доста се надявам теренът да е добър. Лудогорец има най-хубавата база в България и евентуално една от най-хубавите в Европа. Така че не се колебая в положителните условия, които ще дават за дуела. Тежкият терен, въпреки и с малко сняг, постоянно е проблем. Защото той изчерпва доста по-бързо физическите сили на играчите, в допълнение се натоварват, а по този начин спадат и техническите им умения поради умората. И не на последно място да не забравяме, че тежкият терен постоянно е причина за травми ", продължи той.
" Можеше дербито с ЦСКА да бъде отсрочено за идващия ден, обясних към този момент за някои неприятни последствия от играта на подобен терен. Обаче ние сме играли на доста по-голям сняг от този, който падна в неделя. Спомням си, че по време на зимните ни лагери даже сме играли интернационалните контроли на много изобилен снеговалеж и навалял сняг. Преди мача ЗИЛ-ът минаваше да почисти терена, само че отново си оставаха 4-5 сантиметра, а и в допълнение увреждаше тревата. Но тогава изискванията бяха такива, а в този момент не са. Евентуално отсрочване обаче щеше да настрои и публиката, която не беше по никакъв начин малко за това време ", добави " синята " легенда.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР