Ангел Семерджиев беше председател на КЕВР от септември 2009 г.

...
Ангел Семерджиев беше председател на КЕВР от септември 2009 г.
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини двама бивши шефове на КЕВР в престъпления по служба

Ангел Семерджиев беше ръководител на КЕВР от септември 2009 година до началото на 2013 година, когато беше отхвърлен по рапореждане на премиера Бойко Борисов.

Светла Тодорова е ръководител на КЕВР от септември 2014 година до пролетта на 2015 година В момента Тодорова е член на комисията.

Още по тематиката
Изпълнителният шеф на " Овергаз " и издател на в. " Сега " пред " Капитал "

При основния прокурор се затваря веригата от зависимости, обвързваща политическата и правосъдната власт с икономическата и медийната

Енергетиката генерира голяма корупция, а тези пари работят против обществото, счита притежателят на " Овергаз "

Засега формираните производства са против незнаен причинител

Специализираното звено " Антикорупция " притегли като обвинени някогашните ръководители на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Ангел Семерджиев и Светла Тодорова поради закононарушения по работа, оповестиха от прокуратурата.

Досъдебното произвеждане против длъжностни лица от КЕВР беше оповестено в края на април тази година, напомнят оттова. То започва като показна акция, дни откакто притежателят на " Овергаз Инк " Сашо Дончев разгласи, че е бил заплашван от основния прокурор Сотир Цацаров на частна среща в офиса на предприемача Георги Гергов. Тогава от оповестените от прокуратурата претекстове стана ясно, че две от следствията са свързани директно с " Овергаз ", а третото визира компанията индиректно.

Събрани доказателства

Събраните в хода на следствието доказателства против интервала 19.12.2014 година до 01.04.2015 година Според прокуратурата задачата на това решение е да се

По отношение на обвиняването против ръководителя на КЕВР Ангел Семерджиев е открито, че той

делото за корист с господстващо състояние, което Европейската комисия заведе против БЕХ, " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз " поради жалбата на " Овергаз ".

Продължаващи разследвания
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР