Ангел Русев се нареди на второ място в двубоя на

...
Ангел Русев се нареди на второ място в двубоя на
Коментари Харесай

Ангел Русев спечели сребро на предолимпийския турнир по щанги в Иран

Ангел Русев се подреди на второ място в дуела на мощния предолимпийски шампионат по повдигане на тежести в иранския град Рещ. В кат. 61 кг българският щангист изхвърли 110 кг и изтласка 147 кг, което му обезпечи среброто с общ общ брой 257 кг. Резултатите във второто придвижване и в дуела са персонални върхове на Русев, с един кг повече от досегашните. Шампион е представител на домакините.

Ангел е на 18 години, европейски вицешампион за мъже от Батуми в кат. 55 кг предходната пролет, по-късно през 2019-а стана европейски първенец до 20 година с 3 международни върха за юноши на шампионата в Букурещ през октомври. Той е ученик на школата на състезателен клуб „ Русе “ с треньори Кръстина и Радослав Атанасови.

Днес от 13 ч. на подиума излиза и вторият български щангист – Юндер Бейтула ще подвига в кат. 81 кг.

На шампионата в Рещ категориите са съобразени с олимпийската стратегия за Токио 2020. Състезанията са част от квалификациите за игрите в японската столица това лято. Те са с висок сан при събирането на точки за ранглистите в обособените категории. След довеждане докрай на всички квалификационни надпревари през април 2020 година, първите осем в крайното нареждане на ранглистите във всяка дивизия получават визи за Токио.

Останалите 6 олимпийски квоти в категория ще се дефинират по следния метод: по една от всяко континентално състезание плюс една уайлдкарт. Така в Токио ще вземат участие по 14 щангисти в категория.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР