Ангел Марчев, който бе спипан да продава зелени сертификати в

...
Ангел Марчев, който бе спипан да продава зелени сертификати в
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода търговеца на фалшиви сертификати Ангел Марчев

Ангел Марчев, който бе хванат да продава зелени документи в Пампорово, излиза на независимост против парична гаранция от 4000 лв.. Това взеха решение магистратите Апелативен съд, като промениха мярката за неотклонение на Марчев.

Припомняме, че Марчев бе задържан и оставен под домакински арест след следствие на за търговия на подправени зелени документи за ковид-19. Срещу него са повдигнати две обвинявания.

Първото е за това, че на 08.01.2022 година в частна здравна лаборатория / Самостоятелна медико-диагностична лаборатория-ЕООД/ на Пампорово е добавил непозволено компютърни данни в осведомителната система на Министерство на здравеопазването, която е генерирала данни и са издадени удостоверения за съществуване на антитела против SARS-Cov2, потвърдени посредством лабораторен тест по отношение на двама очевидци. От тях той е получил общо 600 лв., с цел да бъдат издадени два документа, като единият очевидец изобщо не се е подлагал на тест в лабораторията, където работи обвиненият. Спрямо другия очевидец е публикуван документ, като посочените стойности в този документ се разграничават значително /десет пъти/ с резултата, открит при извършено друго проучване на 10.01.2022 година Става дума за тест за антитела. За закононарушението за което Марчев е упрекнат го грозят от 5 до 8 години затвор, както и санкция до 10 хиляди лв..

Второто обвиняване е за това, че на 09.01.2022 година, като работещ в комерсиално сдружение, е изискал и приел имотна полза от 300 лв., с цел да извърши дейности в нарушаване на отговорностите си при реализиране на комерсиалната активност по издаване на документ за съществуване на антитела на свидетелката.

След разбор на доказателствата по делото Пловдивският апелативен съд реши, че няма задоволително данни в поддръжка на обоснованото съмнение, че Марчев е съпричастен към първото обвиняване - че персонално е въвел компютърните данни в осведомителната система на Министерството на здравеопазването за издаване на документи за съществуване на антитела. В тази връзка по делото не са ангажирани от прокуратурата никакви доказателства, а наличните сочат на принос на обвинения към инкриминираните документи, само че не и че той е причинител на незаконните дейности, довели до издаването им.



Съдът откри, че има задоволително данни в поддръжка на обоснованото съмнение по второто обвиняване, което е закононарушение по член 225в ал.1 от Наказателен кодекс. За него е планувано наказване отнемане от независимост до пет години или санкция до двадесет хиляди лв..

Конкретната тежест на това закононарушение, в подтекста на позитивните данни за личността на обвинения, който не е осъждан, оказал е подпомагане и се е отзовал при призоваването му от полицейските органи, както и известният му адрес на местоживеене сочат, че заплаха от укриване няма. Не е с висок интензитет и заплахата от осъществяване на закононарушение от същия тип, защото все още обвиненият не извършва трудови отговорности в здравната лаборатория.

С оглед на по този начин регистрираните данни и условия и поради данните за влошено здравословно положение на обвинения, който страда от хронични болести, изискващи регулярни медицински прегледи и наблюдаване, правосъдният състав одобри, че задачите на мярката за неотклонение могат да се реализиран чрез взимане на парична гаранция от 4 000 лв..

Вече ви разказахме по какъв начин след наше следствие се стигна до арести за подправени документи в един от огромните ни зимни курорти-Пампорово. Показахме ви по какъв начин се издава документ за Ковид, без да си видял индивида. Видяхте кои са продавачите и каква е схемата. Нека си напомним:



Веднага откакто излъчихме нашия репортаж, Марчев, който след 24-часово задържане продължи да работи в лабораторията, още веднъж бе арестуван. Окръжна прокуратура-Смолян изиска да му бъде наложена най-тежката мярка „ задържане под стража “, само че Марчев получи единствено домакински арест.



Собственикът на лабораторията - Иво Иванов също бе разпитан в районно управление (на МВР) в Пампорово. Отрече, в лабораторията да се прави противозаконен бизнес със документи за Ковид. Според източници от следствието обаче Иванов разполага с електронен автограф, с който се валидира документа. Миналата година той е арестуван в Бургас за подправени документи, само че е освободен, тъй като в хода на досъдебното произвеждане закононарушението не е потвърдено.

Седалището на компанията притежател - Самостоятелна медико-диагностична лаборатория-ЕООД се намира в София на персоналния адрес на Иво Иванов. Лабораторията има 9 офиса в цялата страна: Банско, Боровец, Велико Търново, Слънчев Бряг, Варна, Пампорово, Калотина. В София те са два. Фирмата е основана през март 2021 година че

Управител на „ Генезис Лайф “ е някогашният шеф на центъра по военна епидемиология във ВМА-Полк.доц. доктор Кръстьо Маринов. Той отхвърли да има нещо общо с издаване на подправени документи.

Полк. Доц. Маринов нееднократно е давал изказвания в медиите, какъв брой е наложителна имунизацията. Пред „ Glasnews.bg “ той изясни, че няма нищо общо с противозаконната активност, която е правил Марчев.

„ Гледах вашите репортажи. Доколкото знам не са издавани документи от нашата система.Въобще нямам концепция по какъв начин е станало.Аз съм доктор, практикувам здравната част на нещата. Това ми идва като гръм от ясно небе, надалеч съм от всички тези неща. Въобще с организацията се занимава притежателя на лабораторията.Аз давам отговор за здравната и лабораторната част, тъй като по закон шефът би трябвало да е здравно лице. Лабораторията в София си работи, там имам персонални наблюдения към този момент. Мога да ви кажа, че се прави диагностика тъкмо по този начин, както би трябвало да бъде.И това, което е ставало концепция нямам, по какъв начин и кой. И съм доста обезпокоен чисто човешки. Доколкото съм осведомен ние изобщо нямаме връзка с Националната система, която генерират тези кодове и валидират документите. Вчера или оня ден подадохме молба за присъединение. Ако подозирах притежателя, щях да се махна на секундата от там. Нямам концепция за какво Ангел Марчев не е освободен. Вероятно, тъй като към момента няма правно съображение. Сестрата, която взимаше кръв напусна непринудено, тъй като и на нея и пристигна изненадващо “., изясни доцент Маринов.

Стана ясно също, че лабораторията е работила нелегално в Пампорово, без да е записана в РЗИ и без позволение от там. Разследването по случая продължава.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР