Ангел Джамбазки: Достатъчно „мон шери“, „мон амур“, „мон дьо“, достатъчно

...
Ангел Джамбазки: Достатъчно „мон шери“, „мон амур“, „мон дьо“, достатъчно
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки каза достатъчно на ЕС

Ангел Джамбазки: Достатъчно „ мон шери “, „ мон амур “, „ мон дьо “, задоволително „ тука всички парле-ву франсе “!

Това споделя в своя позиция по отношение на издевателството над българските превозвачи българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване Ангел Джамбазки.

Време е да защитим високо и ясно българския народен интерес в Съюза, чийто Съвет председателстваме. Наистина високо и в действителност недвусмислено. Допълва още той.

Припомняме, че точно Джамбазки е представителят на България в Екологичен потенциал, който пръв от доста време насам приказва за тези готвени клопки и следващите двойни стандарти към хората от Източна Европа. Именно той оглави за България самодейността „ Общоевропейски съюз “, по известна като „ Равно възнаграждение за еднакъв труд “, която има за цел не да се вкарват нови рестрикции към страни като България, Унгария, Румъния и така нататък, а да се реализира равнене на заплащането във всички сфери.

Ето и цялостния текст на позицията на Ангел Джамбазки:

Достатъчно „ мон шери “, „ мон амур “, „ мон дьо “, задоволително „ тука всички парле-ву франсе “. Ама повече от задоволително. Достатъчно кривене, задоволително угодничене, задоволително подмазване, задоволително снишаване „ пред чужденците “.

От времето на „ Криворазбраната цивилизация “ на Добри Войников, през „ дипломацията на снишаването “ на правешкия Ришельо, през „ преговорния развой “ на „ мадам Йес “, която такива договаряния за участие на България в Европейски Съюз извъртя, че останахме без реактори, зеленчукопроизводство, отглеждане на животни и впрочем, та до ден сегашен. Рядко случваме на почтени политици и дипломати, които да се държат почтено пред чужденците. От русофилите насам все някой клечи я пред американското, я пред британското, я пред съветското посолство. За турското е ясно.

Днес е времето да се отстоява ясно, общително, само че твърдо българският народен интерес. Но в този момент към този момент никой няма право на това постоянно шикалкаване и изплъзване. Сега към този момент изплъзване няма. Сега към този момент би трябвало ясно самоопределяне на всеки български политик – пази ли ползите на над 100 петдесет хиляди български жители или не.

Ясно, просто и еднопосочно.

Става дума за ясна позиция и остра опозиция против скандалните оферти на президента Макрон, несъмнено. Предложения, които еднопосочно и неприкрито целят няколко неща в следния порядък:

1. Да основат административни, непазарни, анти-пазарни спънки пред източните бизнесмени и превозвачи, включително българските такива.

2. Да банкрутират българските превозвачи и бизнесмени.

3. Да привлекат служащите и да ги създадат гастарбайтери.

Макрон ни споделя: „ Аз ще работя на вашия пазар, само че вие няма да работите на моя “. Бабин хубавец.

Това е задачата. Просто и ясно. Никакъв обществен дъмпинг. Говорим единствено и само за безочливо, лицемерно, безсрамно крадене на бизнес. А наглостта е впечатляваща. В един и същи пакет документи се гони българският бизнес от Западна Европа и се либерализира българският пазар за автобусни транспорти.

Тоест, те ни споделят: „ Ние ви пъдим от нашите пазари, само че за сметка на това вземаме вашите “.

Е кажете в този момент, не са ли положителни? В нахалството.

В нашия случай приказваме за повече от седемнадесет % от Брутният вътрешен продукт на България. За работните места и хляба на повече от 100 и петдесет хиляди българи, директно работещи в превоза. Да не приказваме за целия непряк бизнес на спедитори, застрахователи, снабдители, монтьори, рекламисти и впрочем.

И другояче ви приказват за повече Европа, за единение в многообразието, за тъждество и приятелство, а се пробват да оставят без самун повече от 100 и петдесет хиляди български фамилии. И тези лицемери имат нахалството да ни приказват за евроскептицизъм.

Затова българското държавно управление би трябвало да втвърди тона. Рязко. Свърши времето за лиготии, попипвания и пощипвания. Моите почетения, само че не е работа нито на министъра на превоза, нито на министър-председателя да се причисляват към митинга.

Тяхната работа, задача, обвързване е да вършат политика. Да търсят съдружници.

Време е българското държавно управление да се раздвижи, да договаря интензивно за блокиращо малцинство в Съвета, да произнесе думата „ несъгласие “. Достатъчно доста време беше проспано и пропиляно в реплика на политика и в празни приказки.

Тук към този момент приказваме за отбрана на поминъка и хляба на десетки хиляди български фамилии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР