Ангел Димитров е вицешампион на света, съобщиха от БФ Бокс.

...
Ангел Димитров е вицешампион на света, съобщиха от БФ Бокс.
Коментари Харесай

16-годишен български боксьор е световен вицешампион на света

Ангел Димитров е вицешампион на света , оповестиха от БФ Бокс. 16-годишният ни гений , бронзов медалист от Европейското състезание в Плоещ /Румъния/, завоюва сребърното отличие на шампионата на планетата в Ереван . Българинът изигра доста добър заключителен дуел в категория до 50 кг против представителя на домакините Тигран Овсепян. И въпреки срещата да мина равностойно, арменецът получи успеха с 5:0 гласа.

Ангел стартира доста мощно срещата и съумя да вземе превес. Той се приспособява доста добре към противоположния гард на противника си и това му донесе триумф в първия рунд , който приключи в негова изгода. Във втората част обаче националът ни отстъпи малко самодейността и арменецът се възползва, с което обърна резултата в съдийските карти. Всичко се реши в третата част, като Димитров нанесе няколко тежки попадения на противника си, само че съдията на кръга не отброи нокдаун , какъвто можеше да даде на Овсепян. Така всичко опря до решенията на съдиите, които за жалост показаха арменеца за победител.

Въпреки провалянето Димитров заслужава възторженостти за цялостното си показване . България се отличи с двама медалисти, откакто Янко Илиев завоюва бронз в категория до 52 кг. Тимът ни бе воден на Световното състезание от олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР