Ангел Ангелов и Георги Бабев от Градус АД. Още по

...
Ангел Ангелов и Георги Бабев от Градус АД. Още по
Коментари Харесай

Търговията с акциите на "Градус" започна без съществена промяна на цената

Ангел Ангелов и Георги Бабев от " Градус " АД.

Още по тематиката
" Градус " ще се търгува на борсата от 6 август

Компанията набра в първично предложение над 80 млн. лева през юни, а в този момент акциите се качват и на вторичния пазар
1 авг 2018
Фондовете на " Доверие " купиха най-вече акции от " Градус "

Пенсионните сдружения са най-големият фактор за триумфа на общественото предложение на производителя на пилешко месо
29 юни 2018 Търговията с акции на " Градус " стартира през днешния ден на главния пазар на Българската фондова борса. Регистрираните бумаги са 243.6 млн. с номинална стойност 1 лев. В това число влизат 45.2 млн. бумаги, закупени от вложители по време на първичното обществено предложение на цена от 1.80 лева.за брой. По време на IPO-то сдружението притегли 81 млн. лева и към този момент има над 1000 акционера, като пенсионните компании са най-големите измежду тях. Най-голям дял – малко над 5% - има фондовете на " Доверие ".

Търговията стартира при цена от 1.85 лева на акция, а към 15:30 тя се намали с близо 1% до 1.83 лева Бяха осъществени 60 покупко-продажби на близо 400 000 акции. Борсовият код, под който се търгува емисията, е GR6.

Стартът беше даден от шефа на компанията Ангел Ангелов и Георги Бабев, член на съвета на шефовете, и Иван Такев – изпълнителен шеф на БФБ.

" Радваме се, че успяхме да осъществяваме едно от най-големите IPO в България за последните
години. Това ще даде сила както на търговията с акции в страната, по този начин и на вложенията
на компанията, от което ще завоюват и потребителите и акционерите на Градус ", означи
Ангел Ангелов.

Набраният капитал ще се употребява за развиването на съществуващи и нови бизнес линии, свързани с производството на високомаржови хранителни артикули. " Градус " АД е една от най-големите компании за рандеман на месо в България и измежду трите водещи производители на разплодни яйца в Европа. Компанията е преди всичко в страната по произвеждане на артикули от птиче месо с 35% пазарен дял.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР