Aнгажирах се пред Валери Симеонов да разговарям с ДПС за

...
Aнгажирах се пред Валери Симеонов да разговарям с ДПС за
Коментари Харесай

Нинова: Ангажирах се пред Валери Симеонов да разговарям с ДПС за законопроектите му

Aнгажирах се пред Валери Симеонов да беседвам с Движение за права и свободи за законопроектите му - те изискват национално единодушие, само че не трансформират позицията ни за оставка на кабинета . Това сподели пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след срещата си с вицепремиера Валери Симеонов в Народното събрание.
Нинова разяснява четирите законопрoекта, чиито промени инициира вицепремиерът Валери Симеонов - Закон за хазарта, Закон за тютюнопушенето, Закон за локалните налози и такси и Закон за устройство на територията.
„ Тъй като Валери Симеонов не желае да беседва с Движение за права и свободи, потърси от наша страна поддръжка да беседваме с другите парламентарни групи по неговите законопроекти “, съобщи Нинова и посочи, че задачата е да се разбере дали те ще срещнат поддръжка. „ Поехме този ангажимент, ще поканя сътрудниците от Движение за права и свободи на диалози, ще им показва тези законопроекти. Ще бъда този медиатор и те ще решат какво ще вършат по тези текстове “, съобщи Нинова, представена от организация " Фокус ".
На въпрос дали тя става пратеник на Валери Симеонов, водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че където има народен интерес, би трябвало да се търси рационално политическо, парламентарно и всякакво решение. „ Част от предложенията на Валери Симеонов биха претендирали такова единодушие. Мисля, че би трябвало да създадем нужното да го реализираме, макар разликите си и безапелационното ни заявление, че сме съпротива, която желае оставката на това държавно управление. Заявих му го доста ясно: „ Вие сте част от това държавно управление, на което желаеме оставката “, сподели Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия напомни, че за ръководената от нея партия цели са националната сигурност, демографията, образованието. Тя обърна внимание, че срещи като тази с вицепремиера Валери Симеонов и вицепремиера Крисимир Каракачанов не трансформират с нищо позицията на Българска социалистическа партия за оставка на този кабинет.
" Да направя среща с Движение за права и свободи, значи да ги легитимирам като политическа мощ ", сподели вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос дали ще се срещне и с Движение за права и свободи, откакто организира срещи с Парламентарните групи на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. „ За нас те са мафиотска конструкция “, съобщи Валери Симеонов.
Той посочи, че ще се срещне с ПГ на „ Воля “ в идната сряда. На въпрос дали водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е поискала оставката на държавното управление пред него, Симеонов посочи, че този въпрос на срещата не е обсъждан. „ Това си е тяхна позиция и право като съпротива “, добави Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР