Ангажиментите на САЩ и Германия за изпращане на модерни бойни

...
Ангажиментите на САЩ и Германия за изпращане на модерни бойни
Коментари Харесай

Танковете са само началото. Украйна вече започна разговори и за изтребители

Ангажиментите на Съединени американски щати и Германия за изпращане на съвременни бойни танкове са " единствено началото ". Това счита ръководителят на президентската администрация Андрий Ермак, който уточни, че страната има потребност от стотици танкове на фона на нови апели за доставка и на изтребители.

Президентът Володимир Зеленски приветства решението на западните си съдружници, като ги прикани бързо да дават огромни количества танкове, оповестява " Гардиън ".

" Ключът в този момент е в скоростта и размерите. Бързина при образованието на нашите сили, експедитивност при доставката на танкове за Украйна. Количествата в танковата поддръжка ", сподели той в нощното си видеообръщение в сряда.

По-рано Джо Байдън утвърди изпращането на 31 танка М1 Abrams в помощ на въвлечената във война страна след седмици на размишления и договаряния. Обратът в позицията на Съединени американски щати пристигна, откакто Германия удостовери, че ще даде на Украйна 14 от своите танкове Leopard 2A6 и ще даде на страните сътрудници позволение за реекспорт на още танкове.

С заветното " да " на Берлин, в този момент страни като Финландия, Испания, Нидерландия, Португалия, Полша и Норвегия също към този момент могат да дават на Украйна своите лични машини Leopard.

Зеленски отпразнува " извънредно положителната вест ", определяйки американското решение като " доста мощна стъпка ".

Западни публични лица считат, че даването на 100 танка могат да бъде задоволителни, с цел да могат украинските сили да удържат при положение на съветска пролетна атака. Очаква се първата част от танковете Leopard 2 да дойде след три месеца.

Междувременно Москва осъди решението като " очевидна провокация " и съобщи, че всички доставени танкове ще бъдат унищожени.

" Тези танкове горят като всички останали. Те са просто доста скъпи ", съобщи представителят на президента Владимир Путин.

Стана ясно още, че Зеленски е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за това, че " би трябвало да се реализира прогрес в други аспекти на нашето съдействие в региона на защитата ". Украйна желае да получи още ракети с отдалечен обхват и артилерия.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба съобщи, че е разговарял и с полския си сътрудник Збигнев Рау за доставянето на изтребители - искане, което неведнъж е отправяно към съдружниците от НАТО, само че без триумф.

Юрий Сак, консултант на украинския министър на защитата Олексий Резников, съобщи, че изтребителите ще бъдат " идващото огромно затруднение ".

" Ако ги получим, преимуществата на бойното поле ще бъдат просто големи. Не става дума единствено за F-16. Самолети от четвърто потомство - това е, което желаеме ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР