Ангажименти, вписани в енергийната част на Плана за възстановяване и

...
Ангажименти, вписани в енергийната част на Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

КНСБ: Ангажименти от Плана за възстановяване будят притеснения за енергийната ни сигурност

Ангажименти, вписани в енергийната част на Плана за възобновяване и резистентност, будят терзания за енергийната сигурност на страната. Те не могат действително да допринесат за възобновяване и резистентност в бранша. Това гласи позиция на КНСБ .

В най-кратки периоди би трябвало да бъде призната Национална енергийна тактика за 2030 година с небосвод до 2050 г ., която да подсигурява запазването на енергийната сигурност на страната.

Ангажиментът за понижаване на въглеродните излъчвания от производството на електрическа енергия с 40% до 2026 по отношение на 2019 година включва обвързващи краткосрочни стъпки, само че не излиза наяве какви промени ще има в бранша след 2030 г, пишат от КНСБ и упорстват това да бъде преразгледано, тъй като обвързва страната с условия за дълбока смяна в комплекса " Марица изток " още в идващите 3 години.
 Дори и задатъка по проекта за възобновяване би трябвало да си го изработим
Дори и задатъка по проекта за възобновяване би трябвало да си го изработим

Какви суми ще се заплащат при всеки стадий от промените

Отделянето от БЕХ на държавните компании в енергийния бранш ще породи тежки административни и финансови проблеми , акцентират от КНСБ.

" Премахване на ролята на НЕК като публичен снабдител и унищожаване на квотите за контролирания пазар през 2022 година ще имат обилни последствия върху цените за крайните консуматори ", допълват от организацията, съгласно която е " неприемливо в актуалното положение на ценова рецесия да се възнамерява либерализация на пазара на дребно , която включва първи стадий още през идната година. ".
 С до 2,9% по-висок Брутният вътрешен продукт ни носят парите от Плана за възобновяване
С до 2,9% по-висок Брутният вътрешен продукт ни носят парите от Плана за възобновяване

Всичко зависи от родното държавно управление, което би трябвало да извърши уговорките си за секторни промени

От Синдиката считат, че отпадането на тъй наречените кръстосано субсидиране за сдруженията в границите на БЕХ, комбинирано с либерализацията на пазара през 2023 и 2025 година ще докара до равнене на цените за бита с тези на свободния пазар , което ще бъде непостижимо за по-голяма част от семействата.

Целесъобразно е да се ограничи обсега на плана за " батерийните масиви " , считат от КНСБ.

" Заложеният план инфраструктура от уреди за предпазване на електрическа сила не е включен като алтернатива в нито един стратегически разбор за развиване на бранша у нас, обсъждан в последните месеци ", акцентират от КНСБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР