Анексирането на Крим е в нарушение на международното право, но

...
Анексирането на Крим е в нарушение на международното право, но
Коментари Харесай

Радев: Юридически Крим е украински, но практически е руски |

Анексирането на Крим е в нарушаване на интернационалното право, само че сега полуостровът се управлява се контролира от Русия и е повече от ясно, че този проблем не може да се реши по силов път.

Това се показва в позиция на президента  " по отношение на отправени въпроси от медии, свързани с тълкования на неговите думи от предизборния спор на 18 ноември, относно позицията му по въпроса за Крим ".

Ето цялостния текст на позицията на Радев:

" Държавният глава Румен Радев неведнъж е заявявал, че анексирането на Крим е в нарушаване на интернационалното право. Това е ясно изразена позиция на Република България във всички интернационалните организации. От юридическа позиция Крим принадлежи на Украйна и страната ни е декларирала неведнъж поддръжката си за нейния суверенитет и териториална целокупност.

Същевременно, както президентът Румен Радев акцентира в предизборния спор, „ сега “ Крим се управлява от Русия и е повече от ясно, че този проблем не може да се реши по силов път. Неведнъж, както и на дебата, президентът е изразявал угриженост от това фактическо състояние, което води до напрежение в интернационалните връзки и изключително в Черноморския район, който има директно отношение към сигурността на България и нейните съдружници.

Президентът неведнъж е споделял опасения от допустима ескалация на напрежение в района и по особено в Източна Украйна и е призовавал за предприемане на съответни ограничения за подсилване на доверието и разговора, които да доведат до понижаване на борбата и основаване на предпоставки за намиране на спокойно решение на спора. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР