Анексът към договора за концесията на летище София е подписан

...
Анексът към договора за концесията на летище София е подписан
Коментари Харесай

Летище София отлетя при Соф Кънект до 2056 г.

Анексът към контракта за концесията на летище " София " е подписан два дни откакто държавното управление на Бойко Борисов го утвърди преди да съобщи властта. Това заяви концесионерът " Соф Кънект " в известие до медиите.

Единственото неизпълнено изискване, с цел да влезе в действие концесията, е предплатеното заплащане от 660 млн. лева Но и това изискване ще бъде изпълнено скоро, твърдят от консорциума.

Така до 2056 година летището ще се развива и ръководи от " Соф Кънект ". Водещ сътрудник в обединяването е фондът " Меридиам " (99%), а сътрудници са му австрийската строителна компания " Щрабаг " и летищния оператор " Летище Мюнхен ". Амбицията им е да трансфорат летище " София " в съвременно и конкурентоспособно на европейско равнище, каквото сега то не е. За задачата ще бъдат приложени " международните стандарти на резистентност ", които сътрудниците към този момент са тествали на летище " Мюнхен " и летище " ЛаГуардия " в Ню Йорк. Така облагодетелствани от осъществяването на плана ще бъдат българските жители, чиновниците на летището и комерсиалните му сътрудници, се споделя в известието.

Политически пристрастености

Допълнителното съглашение към контракта за концесията разпали политическите пристрастености по време на предизборната акция. Причината беше в отсрочването на концесионните заплащания през първите 10 години поради пандемията от ковид, което докара до срив в авиобранша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР