Анекдотите за медицински грешки не са толкова смешни, ако се

...
Анекдотите за медицински грешки не са толкова смешни, ако се
Коментари Харесай

10-те най-странни лекарски грешки

Анекдотите за медицински неточности не са толкоз смешни, в случай че се замислим за статистиката на действителните такива случаи. 

Повече, в сравнение с би трябвало
Хершел Ралс се събудила след интервенция за премахване на раков израстък на пикочния мехур, само че дружно с тумора хирурзите отстранили и гениталиите. Според пострадалала лекарите не я предизвестили за опцията за сходно развиване на събитията. Според резултатите от хистологията отстранените органи били изцяло здрави. Съдът признал лекарите за отговорни за лекарска неточност и ги задължил да платят на пациентката нужната сума.
Появиха се и записи на чиновници от " Медицински одит ", прикривали лекарски неточности
Записи уличават чиновници на „ Медицински одит ” в манипулиране на инспекции на лекарски неточности. Скандалът с потулването на на...
Прочети повече
" Не този бъбрек "
– почти такава фраза чул пациент на една от клиниките в Съединени американски щати, когато се събудил след интервенция за премахване на болен бъбрек. Както разбирате, бил отхвърлен здравият. Грешката зародила заради това, че здравият орган бил маркиран като болен в картата на пациента.

" Не това око "
било оперирано на четиригодишен пациент в Орегон. Докторът разкрил грешката си едвам в края на процедурата. „ Не разбирам какво се е случило в операционната “, споделил докторът, без да откри никакво пояснение или опрощение за грешката си.

Не този пациент
Попадайки в болничното заведение, ние се оставяме в ръцете на лекарите, вярвайки, че те знаят какво вършат. Уви, има изключения. И по този начин, здравна сестра решително предложила бременна пациентка на име Кери за компютърна томография. Виждайки подозрението на лицето на бъдещата майка, служителката на клиниката я убедила, че точно това изисква лекарят. Оказало се, че в незабавното поделение има две дами на име Кери и томографията била нужна на другата пациентка.

Сувенир от хирурга
След сполучлива интервенция за премахване на раков израстък пациент траял да се оплаква от мощна болежка. Отначало му споделили, че по този начин би трябвало да бъде след интервенцията. Но месец по-късно лекарите разкрили източника на болката: 13-сантиметров инструмент бил пропуснат в тялото на пациента. Тази неточност коствала на клиниката 97 хиляди щатски $, откакто пациентът сполучливо осъдил лечебното заведение.

Неподходящ донорен орган
бил трансплантиран на американска пациентка, а грешката коствала живота на 17-годишно момиче. Сърцето и белите дробове, които ѝ били трансплантирани, не отговаряли на кръвната ѝ група: медицинският център, който направил интервенцията, не ревизирал органите за съгласуемост преди трансплантацията. Пациентката не издържала втората интервенция, предопределена да поправя ужасна неточност.
Ръст на делата за лекарски неточности и компенсациите по тях
С всяка минала година броят на заведените правосъдни каузи против лекари и лечебни заведения за лекарски неточности се усилва, като пораства и размерът...
Прочети повече
Твърде доста зъби
- по този начин явно решил дентистът в една от клиниките в Индиана и отстранил всички зъби на пациента. Пациентът, обръщайки се към експерта, разчитал на премахване на най-много три зъба. Представете си изненадата му, когато вместо три изгубил всичките тридесет и два зъба.

Недостатъчна упойка
Филмите нерядко изобразяват по какъв начин пациентът се разсънва на операционната маса по време на хирургическа интервенция. Настъпва суматоха, прибавя му се анестезия и всичко приключва щастливо. В реалност може да се случи доста по-лошо. Пациентката Ерин Кук се събудила по време на интервенцията. Наркозата работила по подобен метод, че тя усещала всичко, което се случва, само че в това време не можела да каже за това: мускулите ѝ били толкоз изтръпнали, че не можела по никакъв метод да покаже, че е в схващане. Лекарите обяснили случилото се с това, че апаратът за инхалационна упойка пропущал въздух и пациентката получила единствено 5% от анестезията, която лекарят ѝ приложил.

Лекарство на неверно място
Деветнадесетмесечна пациентка от Небраска била призната в болница със стомашно-чревно разстройство. Предписаното ѝ лекарство трябвало да се вкара в сонда за хранене. Сестрата позволила непоправима неточност, като инжектирала предписаното лекарство в централния катетър, водещ не към хранопровода, а към сърцето на дребната пациентка.

Няма кой да подаде чаша вода
Двадесет и две годишен гражданин на Лондон станал жертва на немарливост от страна на медицинския личен състав. Два дни той желал вода, само че и лекарите, и медицинските сестри пренебрегнали молбата му. Пациентът се обадил в полицията, до момента в който бил на болничното легло, само че и това не го избавило. На втория ден, без да утоли мъчителната си жадност, британецът умрял от обезводняване. Персоналът на болничното заведение твърдял, че пациентът се държал нападателно и че жаждата била негова натрапчива концепция.

 
Роботите хирурзи също вършат неточности
Учени от университета Ръш (САЩ) са анализирали статистиката от осъществяване на медицински интервенции, изпълнявали от роботи хирурзи. Споре...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР