Анекдотични доказателства показват, че прасетата изпитват щастие докато слушат определени

...
Анекдотични доказателства показват, че прасетата изпитват щастие докато слушат определени
Коментари Харесай

Белгия дава €75 000 на фермер, за да пуска музика на прасетата

Анекдотични доказателства демонстрират, че прасетата изпитват благополучие до момента в който слушат избрани типове музика. Фламандското държавно управление желае да ревизира това, като заделя 75 000 евро за изследвания, с цел да види дали музиката може да усъвършенства живота на прасетата, написа Brussels Time.

Свиневъдът Пие Паесманс пуска музика в кочините си от съвсем десетилетие и е уверен, че музиката прави прасетата по-доволни.

Но не всяка музика прави прасетата щастливи. За страдание на почитателите на денс музиката или хеви метъла, прасетата наподобява не харесват всяка „ разтърсваща музика с доста промени в ритъма “, което ги прави неспокойни.

„ Ние не желаеме това “, споделя Паесманс. Свиневъдът е уверен в позитивното влияние на класическата музика върху прасетата, заявявайки, че Йохан Верминен и Йохан Бах са едни от обичаните им композитори.

„ За първи път го забелязах, когато работихме в обора за прасета майки дълго време. По това време, когато животните бяха сънени, моят наследник, който тогава беше на 10 години, стартира да пее, а прасетата започнаха да махат с опашки и да се засилват още веднъж. В резултат на това прасетата към този момент имат собствен личен специфичен плейлист, който се пуска през целия ден. Темпото на музиката е съобразено с дневния темп на прасетата”, прибавя Паесманс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР