Андвей Бабиш Чешкият премиер Андрей Бабиш поиска от депутатите да

...
Андвей Бабиш Чешкият премиер Андрей Бабиш поиска от депутатите да
Коментари Харесай

Чешкият премиер се отказва от имунитета си, за да бъде разследван


Андвей Бабиш

Чешкият министър председател Андрей Бабиш изиска от депутатите да снемат парламентарния му имунитет, с цел да може да бъде разследван по сигнали за машинация в миг, когато се бори да завоюва поддръжка за своето държавно управление на малцинството, съобщи Ройтерс.

Полицията проверява дали Бабиш, който е вторият най-богат човек в Чехия, е получил нелегално дотация от Европейски Съюз в размер на 2 милиона евро преди едно десетилетие посредством скриване на информация, че е притежател на плантация и на конферентен център. Бабиш отхвърля да е нарушил закона.

Премиерът насочи молбата си преди да се яви на чуване в парламентарна комисия, на което ще се реши дали да се предложи снемане на имунитета му.

Парламентът също по този начин ще възобнови дебатите по избор на доверие на еднопартийното държавно управление на Бабиш, чиято партия " Действие на недоволните жители 2011 " (АНО) има 78 от 200 депутатски места. Очаква се той да загуби вота, защото множеството други партии считат, че не може ръководителят на държавното управление да е подследствен.

Бабиш увери, че неговата молба да бъде снет имунитетът му няма връзка с гласуването на доверие на кабинета му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР