Андрю Маняпане вкара един гол и подаде за други два,

...
Андрю Маняпане вкара един гол и подаде за други два,
Коментари Харесай

ОБЗОР: Маняпане блести при успех на Калгари

Андрю Маняпане вкара един гол и подаде за други два, в това число и победния на Дилиън Дюб, при триумфа на Калгари Флеймс с 4:3 над гостуващия Кълъмбъс Блу Джакетс след продължение.

Уолкър Дюр и Назем Кадри дадоха стабилен задатък на канадския отбор с голове в края на първата и началото на втората третина, само че Кълъмбъс отговори с попадения на Кирил Марченко и Патрик Лайне, с които в границите на единствено 49 секунди, с които гостите изравниха резултата.

Все отново малко преди края на втория интервал Калгари още веднъж поведе с попадение на Маняпане, с цел да могат " синята якета " да изравнят за 3:3 посредством Буун Дженър при започване на последната третина.

Две минути и 25 секунди след началото на продължението Дюб вкара победния гол за " пламъците " с 49-ия прецизен удар на отбора към вратата на Йоонас Корписало, като по този начин нанесе четвърто проваляне на гостите в последните им пет мача.

С продължение се реши и мачът сред Далас Старс и Бъфало Сейбърс, в който гостите от Бъфало завоюваха с 3:2.

В воин за " сабите " се трансформира Оуен Пауър, който осъществя 56 секунди след старта на добавените пет минути.

Преди това двата тима си размениха по един гол в първата и третата третина. Джейми Бен даде задатък на " звездите " по-малко от две минути след старта на дуела, само че Расмус Далин изравни в 12-ата минута на мача.

Бъфало поведе за пръв път в резултата 104 секунди след старта на третата третина с гол на Виктор Олофсон, само че Джейсън Робъртсън бързо възвърне равенството.

В продължението Пауър заби победната шайби в близкия ъгъл на Джейк Йотингер, като по този начин донесе третата поредна победа на отбора си.

Уилям Ниландер се отличи с два гола и две асистенции при изразителния триумф на Торонто Мейпъл Лийфс с 5:2 над гостуващия Ню Йорк Айлендърс в различен мач от програмата на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада.

Андерс Лий на два пъти извеждаше гостите от Ню Йорк напред в резултата - един път в първата и един път във втората третина, само че с голове на Ниландер, Джон Таварес, Кале Ярнкрок и още веднъж Ниландер " кленовите листа " поведоха с 4:2 до приключването на втория интервал.

Крайното 5:2 бе завършено звездата на отбора Остън Матюс, като това бе единственият гол за Торонто, в който Ниландер не бе забъркан.

В последния дуел от тази нощ Ню Йорк Рейнджърс бе повече от безапелационен при семейството си на Флорида Пантърс за успеха с 6:2.

" Рейнджърите " завоюваха всяка една от трите елементи на мача, надлежно с 2:1, 1:0 и 3:1, а головете за триумфа им вкараха Мика Зибанеджад на два пъти и Адам Фокс, Джими Весей, Алекси Лафрение и Филип Хитил.

За Флорида Картър Ферхеге и Александър Барков вкараха утешителните попадения.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Ню Йорк Рейнджърс - Флорида 6:2
Торонто - Ню Йорк Айлъндърс 5:2
Далас - Бъфало              2:3 след продължение
Калгари - Кълъмбъс          4:3 след продължение

Лидери в обособените дивизии:

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 78 точки, Торонто 66, Тампа Бей 59
Столична дивизия: Каролина 66, Ню Джърси 64, Ню Йорк Рейнджърс 59

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 63, Уинипег 63, Минесота 54
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 60, Сиатъл 59, Лос Анджелис 58
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР