Андрю Луг Олдъм – мениджър и продуцент на Роулинг Стоунс

...
Андрю Луг Олдъм – мениджър и продуцент на Роулинг Стоунс
Коментари Харесай

Историята на един легендарен музикален бранд

Андрю Луг Олдъм – управител и продуцент на " Роулинг Стоунс " от 1963 до 1967 година, има какво да опише за брандинга.

И до през днешния ден той се счита за основател на марката на една от най-великите рок банди на всички времена.

И в действителност, Олдъм построява имиджа на групата от самата нула до миг, в който триумфът му става непостижим, споделя изданието AdWeek.

69-годишният Олдъм показа мемоари и тактики с световния криейтив президент на TBWA Роб Шварц. Той уточни по какъв начин напъните му да накара бандата да изпъкне и да бъде видяна в ранните й дни са били революционни. Вероятно някои рекламисти биха определили тактиката му като " направи нещо друго и смущаващо ".

Преди да се ангажира с " Роулинг Стоунс ", Олдъм е работил като пиар през 60-те години на 20 век и за Боб Дилън и " Бийтълс ". Разликата при " Стоунс " била, че ги поел " като бяло платно " . От самото начало на марката. След това ги трансформирал в митове.

Започнал да се занимава с имидж в стилната промишленост на Америка. След това употребявал опита си, с цел да сътвори неповторимия рок бранд, като в началото заложил на смяна в облеклото на музикантите. Постарал се те към този момент да не се обличат като " Бийтълс ", а по-скоро друго от тях. " Бийтълс “ изглеждаха преди време все едно са в шоу бизнеса и това беше значимо ", споделя той. " А водещото нещо за " Роулинг Стоунс " пък съгласно мен беше да наподобяват, все едно не са в него ", добавя той.

Влиянието на Олдъм върху " Роулинг Стоунс "  е навсякъде . Той задълбочено и дейно е менажирал съвсем всеки аспект от бранд имиджа на групата, който бил предумишлено направен по този начин, че тя да наподобява просто като петима младежи, които не са си дали доста труд за нищо. Сякаш просто са си такива, а в действителност напълно не били . Всеки подробност от тази привидна немарливост и непринуденост бил обмислен. Типично в духа на стилната промишленост с умишленото й неглижиране на облеклата й изкуствено придаване на материите на изхабен тип.

Продължава на страница 2. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР