Android смартфоните изглежда нямат полза от 24 GB оперативна памет(снимка:

...
Android смартфоните изглежда нямат полза от 24 GB оперативна памет(снимка:
Коментари Харесай

Паметта в смартфоните спря да расте, но не и цените


Android смарт телефоните наподобява нямат изгода от 24 GB оперативна памет
(снимка: CC0 Public Domain)

Производителите на смарт телефони наподобява прекратиха бясната конкуренция за инсталиране на от ден на ден оперативна памет в устройствата. Новите Android флагмани идват с 8 до 16 GB RAM, която към този момент се доставя на обновени, по-високи цени.

Поради възходящите цени на материалите и края на конкуренцията за по-големи количества памет в смарт телефоните, в този момент е мъчно да се намерят устройства с 24 GB RAM и 1 TB флаш памет. Най-често срещаните флагмански конфигурации са 16GB/512GB и 16GB/1TB.
още по темата
По-рано се появиха информации, че огромни производители наизуст като Samsung и Micron възнамеряват да усилят цените на DRAM модулите през първото тримесечие на 2024 година, като се чака повишаването да варира от 15% до 20%.

Производителите на памети към този момент са подписали нови съглашения за доставки с производителите на мобилни телефони, а цените на чиповете DRAM и NAND са се нараснали спрямо предходни доставки, отбелязва Digital Chat Station.

Индустриалните анализатори считат, че нарастванията на цените на паметта във веригата за доставки са ориентирани основно към възстановяване на рентабилността на производителите.

Повечето производители се връщат към 16 GB в своите флагмани, само че някои водещи модели са оборудвани единствено с 8 GB RAM. Изглежда, че не са извлечени преимущества от съществуването на повече RAM от посочените размери в Android смарт телефоните.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР