Android поддържа живи тапети (Live Wallpapers) от повече от десетилетие,

...
Android поддържа живи тапети (Live Wallpapers) от повече от десетилетие,
Коментари Харесай

В Android 14 може да бъде въведена дългоочаквана функция

Android поддържа живи тапети (Live Wallpapers) от повече от десетилетие, само че операционната система ви разрешава да зададете единствено един жив тапет за началния и изводи екран. В Android 14 обаче това може да се промени. В идната версия на операционната система евентуално ще бъде допустимо задаване на обособен жив тапет за изводи екран.

В изходния код на Android 13 QPR2 има няколко промени в кода, които загатват за новата функционалност. С една от измененията се прибавя нов способ към класа WallpaperManager на Android, наименуван setWallpaperComponentWithFlags(). Този способ може да се употребява от систематичните приложения, като да вземем за пример приложението Live Wallpaper Picker на Android, за задаване на съставния елемент на живия тапет за началния екран, изводи екран или и за двете.

Друга смяна прибавя способ, наименуван isLockscreenLiveWallpaperEnabled(), към WallpaperManager, с цел да ревизира дали новата функционалност е задействана. В Android 13 този способ постоянно връща false. В Android 14 той ще връща true, в случай че заключеният екран постоянно употребява услуга за тапети, а не статично изображение.

Функцията към момента не е налична в Android 14 Developer Preview. Приложението Live Wallpaper Picker би трябвало да бъде обновено, с цел да поддържа новия API за задаване на жив тапет за изводи екран. Когато функционалността е задействана, заключеният екран ще поддържа проявление на живи тапети, които осъществят общоприетия API.

Функцията ще бъде налична, с цел да се приспособи към новите устройства като таблета Pixel, който ще се употребява два пъти като образован екран Nest. Това е добре пристигнала смяна, която доста консуматори евентуално чакат от години. Гугъл работи по прибавянето на нови функционалности за персонализиране, само че тази не е извънредна за Pixel.

Не е ясно дали тази функционалност ще влезе в формалната версия на Android 14. Някои функционалности в развой на създаване в никакъв случай не виждат бял свят. Ще би трябвало да изчакаме и да забележим.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР