Андрий Шевченко е извън Украйна. В родината му и в

...
Андрий Шевченко е извън Украйна. В родината му и в
Коментари Харесай

Андрий Шевченко: Руснаците стрелят по майка ми, леля ми живее в мазе

Андрий Шевченко е отвън Украйна. В родината му и в родния му град Киев са всички негови близки. Той е със брачната половинка си и децата надалеч от Източна Европа, само че сърцето му е в Украйна и в Киев, където падат бомби всеки ден.

Преди дни футболистът прикани за мир от Лондон, а през днешния ден призна, че войната е на метри от вкъщи му, а майка му е под обстрел.

" Футболът към този момент не съществува за мен, тъй като животът на най-близките ми е в заплаха. Тази нощ ме разсъни майка ми, с цел да ми заяви, че стрелят по нея. Тя живее наоколо до летище, което е бомбардирано от руснаците. Къщата й се тресе от гърмежите, а се чуват и изстрели. Леля ми пък живее в мазе и от 4 дни и е подземен. Страхува се да излезе. Думите не са задоволителни да опишат обстановката. Нужна ни е помощ. Благодаря на всички, които ни подадоха ръка, само че се нуждаем от още поддръжка. Всяка минута забавяне може да е съдбовна ", съобщи Шевченко пред медиите.

Андрий Шевченко е живата легенда на украинския футбол. Рекордьор е по голове за националния тим на Украйна,както и някогашен народен селекционер.

Шевченко играе в Милан от 1999 до 2006 година, където се утвърждава като един от най-хубавите нападатели в света. На сметката си има 175 гола за " росонерите ". С екипа на Милан - Шева завоюва всички шампионати на клубно равнище и стана притежател на " Златната топка " за 2004 година. Две години по-късно усъвършенства върха за най-скъп трансфер в британската Висша лига, откакто е притеглен от Челси за 44 милиона евро. Избиран шест пъти за Футболист на годината в Украйна.

За последно Шева бе треньор на италианския Дженоа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР