Андрей Янкулов сам се е отказал да бъде министър на

...
Андрей Янкулов сам се е отказал да бъде министър на
Коментари Харесай

Андрей Янкулов сам се оказал от министерския пост – кабинетът станал политически

Андрей Янкулов самичък се е отказал да бъде министър на вътрешните работи в държавно управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с втория мандат.

Явно е, че прекомерно комплицирана и комплицирана формула се обрисува за това държавно управление с изявени политически фигури, за които не беше ясно, че ще участват. Счетох, че не съм подобаващ за този пост, тъй като мислех, че ще съм в качеството на специалист, до момента в който в този момент то придобива политически образ, сподели Янкулов в ефира на Би Ти Ви.

Първоначално той бе препоръчан за вътрешен министър. „ Прекалено политически формат “ придобил възможния общ кабинет.

Убийството на Къро нямало по какъв начин да не се преглежда като започващи „ мафиотски войни “, разяснява той, само че изрази вяра, че няма да се окаже прав. Вчера обаче същото предсказа и основният прокурор Иван Гешев.

„ Не имам вяра да се завърнем до равнищата на престъпност на 90-те “, сподели той и добави, че очевидно сега има разбъркване на пластовете.

Според юриста е притеснително това, че някои партии кампанийно са заговорили за освобождение на Гешев от поста основен прокурор и правосъдна промяна.

Проблемът с надзор в прокуратурата е не толкоз фиктивен, по отношение на неофициалното въздействие, изясни той. Противопоставянето на Сарафов не било вътрешна съпротива, а омраза на кланове, които по-скоро били отвън прокуратурата.

Той изясни, че до момента прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет в никакъв случай не се противопоставяла на Гешев, по тази причина би трябвало да се преформатира тя. Не бил обаче последовател на концепцията да няма основен прокурор.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР