Андрей Свечников вкара единствения гол при дузпите за победата на

...
Андрей Свечников вкара единствения гол при дузпите за победата на
Коментари Харесай

Каролина пречупи Ню Джърси с дузпи в НХЛ

Андрей Свечников вкара единствения гол при дузпите за успеха на Каролина Хърикейнс с 5:4 над домакина Ню Джърси Девилс в най-интригуващия мач от програмата на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада тази нощ.

Успехът бе 11-и следващ за " ураганите ", което е връх в клубната им история. Те пропуснаха да завоюват мача още в постоянното време, откакто насочиха близо двойно повече точни удари по отношение на противника си - 47 към 28, само че положителните намеси на Макензи Блекууд помогнаха на домакините да завоюват точка от мача.

Каролина на три пъти повеждаше в резултата след два гола на Дерек Степан и един на Себастиан Ахо, само че посредством Джак Хюз, Йеспер Брат и Нико Хишир домакините успяваха да изравнят.

Малко повече от шест минути преди края на постоянното време Брат вкара втори гол за " дяволите ", с цел да поведат те за пръв път, само че Мартин Некас възвърне равенството след по-малко от две минути.

При дузпите Анти Раанта отрази и трите удара към вратата си, с цел да може попадението на Свечников да направи разликата сред двата тима.

С триумфа Каролина остава отпред в Столичната дивизия на Източната конференция с 56 точки, до момента в който Ню Джърси е на второ място с 49.

Ярослав Халак направи 32 спасявания, а Мика Зибанеджад вкара два гола за успеха на Ню Йорк Рейнджърс с 5:3 над домакина Флорида Пантърс.

Попаденията на Зибанеджад в края на първия и в средата на втория интервал дадоха задатък от 2:0 на " рейнджърите ", само че Флорида понижи изоставането си преди края на втората третина на единствено един гол. Ник Къзинс и Сам Бенет бяха точни за " пантерите ", а сред тях се разписа Крис Крейдър за гостите.

Последните 20 минути започнаха с бърза замяна на голове от страна на Винсент Трочек за Рейнджърс и Ерик Стал за Пантърс, а крайното 5:3 бе завършено от Артьоми Панарин десетина минути преди края.

С 33 спасявания на вратаря Антон Форсберг Отава Сенатърс надви над гостуващия Бъфало Сейбърс.

Големият воин за канадския отбор обаче бе Тим Шютце, който вкара първия и последния гол. Нападателят откри резултата още в 47-мата секунда на мача и оформи успеха с гол 71 секунди преди финалната сирена.

Във втората третина пък двата тима си размениха по един гол, като Земгус Гиргенсонс изравни за Бъфало, а след него Джейкъб Лучини бе прецизен за Отава.

В другите два мача от програмата на НХЛ тази нощ Сан Хосе Шаркс победи с 5:2 като посетител Чикаго Блекхоукс, до момента в който Сиатъл Кракън откри годината с победа с 4:1 над Ню Йорк Айлендърс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР