Андрей Рубльов затвърди подобрението в играта си, откакто стъпи на

...
Андрей Рубльов затвърди подобрението в играта си, откакто стъпи на
Коментари Харесай

Очакванията за шоу не се оправдаха: Рубльов се разправи с бледа сянка на Монфис в Ню Йорк

Андрей Рубльов затвърди подобрението в играта си, откогато стъпи на кортовете в Ню Йорк, като в един от най-чаканите мачове за днешния ден обезоръжи изцяло 36-годишния Гаел Монфис. Прогнозите за представление сред руснака и ветерана пък надалеч не се оправдаха, откакто някогашният представител на топ 10 позволи цели 47 непредизвикани неточности и осмият подложен се възползва, с цел да се поздрави с успеха след 2 часа и 23 минути на корта - 6:4 6:3 3:6 6:1. Така международният номер 8 подпечата своето класиране за третия кръг на US Open, където в опит да продължи напред към втората седмица на конкуренцията ще срещне различен представител на " петлите " в лицето на Артур Риндеркнеш.

Още през цялото време се видя, че французинът привидно се усеща надалеч от своето оптимално ниво, като допускаше несъразмерен брой грешки, само че макар тях, то поддържаше паритета. Същевременно осмият подложен впечатляваше с типичното си ускоряване на топката и скоропостижно реализира пробив, само че насладата му на траеше дълго, поради обстоятелството че се показа кошмарно на личен сервис и рибрейкът в актива на " Ла Монф " беше реалност. Оттам насетне сервиращите завоюваха по един бърз гейм, преди някогашният представител на топ 10 да допусне немислима серия от грешки, съпроводена от две двойни неточности, при което с късен пробив Рубльов записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част станахме очевидци на много обнадеждаващи знаци за ветерана, който усъвършенства качеството на ретурите си и осъществя ранен брейк. Впоследствие представянето на Монфис се оказа лишено от всевъзможен коментар, откакто грешките, много от които още на начален удар, обзеха напълно играта му и руснакът незабавно експлоатира проблемите на съперника си, с цел да завоюва четири следващи гейма, като завоюваното преимущество му бе задоволително, с цел да дублира преднината си в обособените сетове.

С настъпването на третата част французинът привидно се приспособява към нападателния жанр на международния номер 8 и заигра сходно на него, като наблюдавахме изключителна мощност в отиграванията на двамата състезатели. В този ред на мисли те си размениха и по едно нерешително подаване, като всекиго от тях отрази брейкбол, с цел да бъдем отведени в последна сметка в основния осми гейм, когато Монфис наелектризира ситуацията на корта до краен лимит и със серия от спиращи дъха уинъри реализира пробив, с помощта на който редуцира частични изоставането си в общия резултат на срещата.

Подемът в играта на международния номер 162 се придвижи и при започване на четвъртия сет, откакто атакуващият му метод на игра го изведе до брейкбол в дебютното подаване на руснака. Именно от тази неподходяща позиция Рубльов откри сили да отстои началния си удар, като след това подвигна оборотите, правейки разиграванията още по-интензивни, и въпреки " Ла Монф " да радваше феновете със своите шоуменски прояви, то силите му стигнаха само да избегне " геврека ", преди първенецът от Монте Карло да узакони триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР