Андрей Рубльов сподели, че липсата на контрол върху емоциите му

...
Андрей Рубльов сподели, че липсата на контрол върху емоциите му
Коментари Харесай

Рубльов: Емоционалната нестабилност доведе до част от загубите ми през 2022


Андрей Рубльов показа, че неналичието на надзор върху страстите му на корта е повода за част от загубите му през предишния сезон. Тази седмица руснакът е подложен под №1 на ATP 250 шампионата в Доха, където завоюва купата през 2020 година На конференцията преди началото на присъединяване си в конкуренцията Рубльов изрази благополучие, че още веднъж е в катарската столица, като също по този начин разяснява един от възможните бъдещи планове на своя бранд Rublo.

„ Обичам Доха и се усещам доста добре тук. Пазя чудесни мемоари от този шампионат и постоянно ми е прелестно да се връщам. През последните няколко дни се стараех да се отпусна и да се развличам. Хотелът и кортовете са чудесни. Организаторите постоянно поставят огромни старания, с цел да се усещаме удобно. Надявам се, че ще съумея да се показва добре “ – сподели международният №5.

„ Чудесно е, че съм печелил купата в шампионата както на сингъл, по този начин и на двойки, само че това са единствено мемоари. Когато дойда в Доха, не мисля за предишните си триумфи, а за това по какъв начин мога да извоювам нови. За мен това е като напълно нов шампионат. Случвало ми се е да отпадна в първи или втори кръг в шампионат, който съм спечелил година по-рано. Това е част от играта. В същото време обаче ми се е случвало и да печеля шампионат, в който вземам участие за пръв път. Това не е точна просвета “.

„ Условията в Доха са доста положителни. Преди няколко години, когато шампионатът се организираше в самото начало на сезона, съвсем нямаше вятър и времето беше съвършено. През февруари е по-ветровито и това затруднява играчите, защото не можем да удряме топката по метода, по който го вършим при естествени условия. Вятърът прави нещата много по-сложни, изключително за играчите, които разчитат на по-силов жанр. Надявам се да съумея да се приспособявам бързо към изискванията “ – добави първата ракета на Русия.

Рубльов разяснява и

„ Това е нещо, което премислям от доста време. Отношенията ми с Nike към момента са положителни. Важно е да го кажа, защото чух доста спекулации по тази тематика. Разделихме се по цивилизован метод и е изцяло допустимо следващата година още веднъж да стартираме да работим дружно. Вратата е отворена, в случай че мога да се изразя по този метод. Относно Rublo – планираме специфичен план за Ролан Гарос и в действителност се надявам да успеем да го изпълним “.

Световният №5 счита, че за него най-важното нещо сега е да усъвършенства психическата си настройка. Според Рубльов точно неналичието на надзор върху страстите му на корта е това, което най-вече му пречи да се бори за най-големите титли.

„ Мисля, че проблемите в играта ми се дължат не толкоз на самия тенис, колкото на прочувственото ми положение и нещата, които ми се случват отвън корта. Миналата година направих много нови неща, които ми помогнаха, само че в това време позволих и някои неточности в това отношение. Имаше някои мачове, в които можех да се оправя много по-добре, само че разреших на отрицателните страсти да ме завладеят и това е повода за част от загубите ми през 2022 година Миналия сезон бе изпълнен с възходи и падения, тъй че задачата ми тази година е да бъда по-постоянен “ -завърши роденият в Москва тенисист.

Днес Рубльов ще стартира присъединяване си в Доха с мач против международния №40 Талон Грикспур.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР