Андрей Рубльов си осигури място сред четиримата най-добри на Финалите

...
Андрей Рубльов си осигури място сред четиримата най-добри на Финалите
Коментари Харесай

Рубльов обърна Циципас в спора за последното място на полуфиналите в Торино

Андрей Рубльов си обезпечи място измежду четиримата най-хубави на Финалите на АТР в Торино. В пряк дуел за последната свободна квота за полуфиналите руснакът победи Стефанос Циципас с 3:6, 6:3, 6:2. Рубльов изглеждаше беззащитен в първия сет, само че съумя да обърне нещата в своя изгода. Негов идващ противник е Каспер Рууд. 

Циципас игра извънредно устойчиво при започване на дуела. Той проби в четвъртия гейм и не даде никакъв късмет на Рубльов да се приближи до него. Гръцкият тенисист не позволи нито една непредизвикана неточност в първия сет против цели 12 на Рубльов. 

Руснакът се преобрази във втората част и стартира да слага Циципас под все по-голямо напрежение. При 4:3 Рубльов получи две благоприятни условия за пробив и осъществя втората от тях. Затварянето на сета обаче се трансформира в сложна задача за седмия в международната класация. На помощ още веднъж пристигна безмилостният му форхенд и резултатът беше подравнен. 

Циципас като че ли бе прекомерно изтощен до края на мача и съвсем не оказа опозиция. Решаващият миг пристигна още в третия гейм на заключителния сет, когато Рубльов проби. 25-годишният руснак решително завоюва идващите си подавания, а при 4:2 беше улеснен от две двойни неточности на Циципас, които дефинитивно взеха решение мача. 

Двамата записаха по 10 аса и 2 двойни неточности, само че Рубльов направи повече уинъри. Той победи Циципас за първи път през годината, откакто по-рано този сезон загуби от него в Астана и Мадрид.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР