Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от

...
Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от
Коментари Харесай

Рубльов сломи Руне в петсетова драма в Мелбърн

Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на тенис шампионата от Големия шлем Аустрелиън Оупън, откакто победи Холгер Руне в пет сета – 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (11-9) за близо три часа и 40 минути здрава борба .

Руснакът първи стигна до пробив в мача, преди Руне да го върне. Нов брейк на сметката на Рубльов обаче му разреши да сервира за сета и той не пропиля своя късмет. Ролите във втория сет се размениха и младият датчанин направи един брейк, който му бе задоволителен за равнене на частите. Рубльов още веднъж се появи напред в резултата, преди Руне да възвърне паритета. Петият сет бе най-качествен и оспорван. 19-годишният Руне поведе с пробив и 4-1, само че сервирайки за място в идната фаза при 5-3 се пропука.
Андрей Рубльов.
Рубльов избави два сетбола при 6-5 в интерес на противника, с цел да вкара срещата в съдбоносен тайбрек до 10 точки. Руне поведе с 5-0 и водеше със 7-3, преди руснакът освен да изравни точките, само че и да получи два мачбола при 9-7. Първата точка бе избавена от Руне със сервис, а при втората датчанинът направи страховит минаващ удар от бекхенд. Рубльов още веднъж дръпна в резултата, а по-късно шансът му се усмихна, когато топката удари мрежата и попадна неспасяемо в половината на скандинавеца.

Рубльов направи 22 аса и едвам четири двойни неточности, като отрази 12 от 17-те благоприятни условия за пробив пред Руне. Той завърши с 58 уинъра и 44 непредизвикани неточности, до момента в който противникът бе с негативен баланс – 44 уинъра и 60 непредизвикани. В спор за място на първи полуфинал от Шлема в кариерата Рубльов ще играе с спечелилия от мача сред деветкратния първенец Новак Джокович и представителя на домакините Алекс Де Минор.

За четвъртфиналите се класира и американецът Бен Шелтън. Изненадващият поход на 89-ия в ранглистата продължи след петсетов триумф над сънародника му Джей Джей Улф – 6-7 (5), 6-2, 6-7 (4), 7-6 (4), 6-2. Шелтън ще играе с спечелилия от мача Роберто Баутиста Агут и Томи Пол.

При дамите, Арина Сабаленка се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис, откакто се наложи над Белинда Бенчич със 7-5, 6-2 за към час и половина игра .

Олимпийската шампионка от Токио, която по-рано в шампионата постави завършек на присъединяване на първата ни ракета Виктория Томова, първа нанесе удар в мача и проби за задатък от 2-1. Петата в схемата Сабаленка обаче се окопити и върна брейка в осмия гейм, а по-късно се възползва от неуверената игра на швейцарката в 12-ия, с цел да дръпне в сетовете.
Арина Сабаленка.
Във втората част беларускинята бе надалеч по-категорична и след два пробиви постави точка на разногласието, с цел да продължи към последните осем на шампионата без изгубен сет. В спор за място на полуфиналите тя ще играе с непоставената хърватка Дона Векич, която се оправи в три сета със 17-годишната чехкиня Линда Фрухвиртова.

Изненадата пристигна в мача на четвъртата сложена Каролин Гарсия. Французойката бе спряна от полякинята Магда Линет в два сета – 6-7 (3), 4-6. Линет ще играе на четвъртфиналите с Каролина Плишкова, откакто чехкинята даде единствено четири гейма на Шуай Джан от Китай. В другите два конфликта от последните осем при дамите Елена Рибакина се изправя против Йелена Остапенко, а Джесика Пегула играе с Виктория Азаренка. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР