Андрей Рубльов (Русия) победи британеца Дан Еванс с 6:4, 6:2,

...
Андрей Рубльов (Русия) победи британеца Дан Еванс с 6:4, 6:2,
Коментари Харесай

Лесни победи за Рубльов и Руне, Де Минор също е на осминафинал в Австралия

Андрей Рубльов (Русия) победи британеца Дан Еванс с 6:4, 6:2, 6:3 и се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис. Рубльов, който е първа ракета на страната си и подложен под номер 5 в схемата при мъжете, в идващия стадий ще срещне младия датски гений Холгер Руне (номер 9), който отстрани Юго Юмбер (Франция).

Рубльов, който има досега 12 трофеи от АТР, в никакъв случай не е прекосявал четвъртфинал на шампионат от Голям шлем досега. Но въпреки всичко има купа от 2021-а година с Анастасия Павлюченкова на смесени двойки, а в същия сезон завоюва и Купа Дейвис с съветския тим.

Представянето му против Еванс беше впечатляващо, откакто осъществя 60 уинъра в мача. В първия сет пробивът настъпи чак в последния за частта 10-и гейм, като преди този момент двамата си размениха по една неосъществена опция. Във втората част беше равностойно до 3:2, след което руснакът взе идващите две подавания на Еванс. В третия сет английският бабанка опита още веднъж да се опълчи, само че след 0:3 в първите три гейма му беше към този момент мъчно.

19-годишният Руне претърпя много спорни страсти в своя мач, откакто в един миг обърна гален в срещата с Юмбер и се наложи медицински тайм-аут. Но се върна на корта и победи впечатляващо в три сета – 6:4, 6:2, 7:6 (5). Руне съобщи след срещата, че е имал болки съвсем от самото начало, само че лекарят му е дал гаранции, че всичко е наред и може да продължи да играе.

$Чувствам се по-добре, в сравнение с чаках. Глезенът ми е добре, китката ми обаче се усеща с болежка. По-скоро пулсиращо възприятие на това място. Разбира се, беше мъчително на корта, само че откакто ми споделиха, че няма притеснителни неща, продължих ", съобщи Руне на корта след мача.

В друга среща при мъжете Алекс де Минор (22) зарадва почитателите на домакините, откакто в профил французина Бенжамен Бонзи със 7:6 (0), 6:2, 6:1. В напълно американски конфликт пък Томи Пол отнесе сънародника си 22-годишния Дженсън Броксби без кой знае какви проблеми в три сета – 6:1, 6:4, 6:3 за 129 минути игра. Томи Пол чака в идващия кръг някой всред Анди Мъри (Великобритания) и Роберто Баутиста Агут (Испания).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР