Андрей Рубльов продължи защитата на титлата на ATP 500 турнира

...
Андрей Рубльов продължи защитата на титлата на ATP 500 турнира
Коментари Харесай

Рубльов: Не знам как победих, бях се примирил със загубата


Андрей Рубльов продължи отбраната на купата на ATP 500 шампионата в Дубай след трагична победа с 1-6, 7-6(6), 7-6(3) над Алехандро Давидович Фокина. Руснакът бе доста покрай отпадане, само че сътвори удивителен поврат, откакто избави пет следващи мачбола в тайбрека на втория сет. По този метод Рубльов съблюдава традицията да стига най-малко до четвъртфинал при всяко от участията си в главната скица на шампионата.

„ Продължавам да не разбирам за какво стартирам толкоз едва мачовете си и по-късно ми се постанова да намирам излаз от сложните обстановки, в които самичък се слагам. За трети път от началото на годината намирам метод да оцелея в миг, в който всичко наподобява изгубено. Не знам по какъв начин съумях да го направя и даже не съм сигурен по какъв начин тъкмо се усещам сега, защото в един миг се бях примирил със загубата “ – сподели международният №6 след мача.

„ Не чаках да се случи нещо сходно. Вече два пъти от началото на годината ми се беше случвало да печеля привидно изгубен мач – един път на Australian Open и по-късно в Доха. Мислех, че шансът няма да ми се усмихне още веднъж и по тази причина бях изгубил религия в края на втория сет “ – добави първата ракета на Русия.

Рубльов разкри, че повода за този напредък в играта му са специфичните извършения, направени за него от включилия се неотдавна към екипа му Бето Мартин, който ще споделя треньорските функционалности с дългогодишния ментор на руснака – Фернандо Висенте.

„ Бето е експерт по спортна логика на психиката и има огромен опит в тази област. Той ми оказва помощ доста, защото знае какъв е животът на елитните тенисисти и ме схваща доста добре. Бето постоянно намира подобаващия метод, което не е елементарно, защото от време на време с мен се работи доста мъчно и го съзнавам “ – приключи роденият в Москва тенисист.

На четвъртфинала поставеният под №2 Рубльов ще се изправи против Ботик Ван де Зандсхулп, който победи Майкъл Имер с 3-6, 6-3, 6-3 в другия приключил мач от днешната стратегия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР