Андрей Рубльов открай време се утвърди като едно от най-големите

...
Андрей Рубльов открай време се утвърди като едно от най-големите
Коментари Харесай

Солиден Рубльов не допусна изненада срещу една от звездите на следващото поколение

Андрей Рубльов от много време се утвърди като едно от най-големите имена на мъжката тенис сцена и въпреки руснакът да е мощно сполучлив в шампионатите от вида на АТР 500, то в конкуренциите от Големия шлем пробивът за първата ракета на " Сборная " по този начин и не трябва изработен. Световният номер 6 започва новия сезон с две следващи провали на надпреварите в Аделаида, като по никакъв метод не убеди с представянето си, само че за сметка на това при присъединяване си на Аустрелиън Оупън откри своята акция с победа над Доминик Тийм, която през днешния ден надгради с нова такава, пристигнала против Емил Руусувори за час и 45 минути на корта - 6:2 6:4 6:7(2) 6:3. По този метод пътят за московчанина в Мелбърн продължава с място с третия кръг, където му следва да срещне Даниел Еванс.

Началото на дуела образно надмина даже личните упования на международния номер 6, който порязваше корта безпощадно без значение от позицията си, нанасяйки впечатляващо количество печеливши отигравания. В тези моменти ясно личеше позитивното въодушевление в представянето на Рубльов, който в заключителните минути от сета отрази два брейкбола пред финландеца и откри сметката си в общия резултат на срещата.

Във втората част проследихме напълно еднопосочен процес на събитията, при който всеки от двамата състезатели сервираше на висота и паритетът в статуквото по никакъв метод не биваше заплашен. С настъпването на минутите във финалната фаза на сета, когато несъмнено всеки по трибуните на Kia Arena или пред телевизионните екрани беше насочил упованията си към тайбрек, само че редица грешки от средата на корта направиха международния номер 46 уязвим за офанзива. Именно това се и случи, откакто по-високоранкираният тенисист проби и застанал на начален удар, избави три шанса за рибрейк, преди да дублира преднината си в обособените елементи.

Със старта на третата част съотношението на силите се изравни, като последователно с течение на времето започнаха да се виждат мигове на припряност от страна на любимеца, който в желанието си да търси завършващ удар, грешеше неистово. Същевременно Руусувори промени образа в играта си, като предоставяше самодейността да води разиграванията на руснака, виждайки лишените му от самообладание дейности, което се трансформира в отлични тактическо решение и новобранецът поведе с пробив. Застанал на сервис за спечелването на сета, финландецът се пропука и собственоръчно с четири неточности съобщи гейма си в противниковия актив, с цел да станем очевидци на тайбрек, в който международният номер 46 се радваше на най-силните си минути в конфликта и съумя да понижи изоставането си в общия резултат.

Още с началото на четвъртата част руснакът даде ясно да се разбере, че стореното от него в отминалия сет е останало зад тила му, като на бърза ръка завоюва 12 от първите 14 точки и си отвори разлика от 3:0. Финландецът в същото време излъчваше сериозна доза неустановеност, която го изправи пред общо шест брейкбола в гейма му, само че той резервира нужното успокоение, с цел да оцелее и в ответното подаване на съперника доближи опция за стопяване на пасива си. Тогава обаче Рубльов, който още веднъж трябваше с изключение на със противника да се бори и със личните си демони, само че резервира нужното хладнокръвие и постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР