Андрей Рубльов намери място в 1/2-финалите на турнира от сериите

...
Андрей Рубльов намери място в 1/2-финалите на турнира от сериите
Коментари Харесай

Рубльов обърна Грикспор и оформи полуфиналистите в Хале

Андрей Рубльов откри място в 1/2-финалите на шампионата от сериите ATP 500 в Хале, Германия, откакто обърна Талон Грикспор с 3-6, 6-3, 6-4 за към час и 40 минути игра. Нидерландецът бе в страхотна форма, като победи на лична почва в Хертогенбош предишния уикенд, само че преклони глава пред третия в схемата руснак.


Двубоят стартира равностойно и с превъзходство на сервиращите, като Грикспор дочака своя момент в шестия гейм, когато направи съдбоносен пробив. След това той не погледна обратно и поведе в резултата. Във втората част Рубльов стигна първи до пробив в шестия гейм, само че последва мигновен рибрейк. Руснакът обаче натисна в осмия гейм и след нов пробив на своята сметка сервира сполучливо за равнене на сетовете. Третата решителна част бе и най-драматична. Тя стартира с пробив за Рубльов, който осъществя още един за 5-2 и сервираше за успеха. Тогава обаче Грикспор върна един от брейковете, а в деветия гейм отрази четири мачбола за противника. 29-ият в света нидерландец имаше две точки за връщане и на втория пробив, само че Рубльов постави точка на разногласието при петия си мачбол.

Двамата бяха извънредно близки по доста от статистическите индикатори, като Грикспор направи три аса повече от руснака - 16 на 13. Рубльов направи един пробив повече - 4 на 3, като при уинърите и непредизвиканите неточности имаше съвсем цялостен паритет - по 31 печеливши удара, като Грикспор приключи с една непредизвикана по-малко - 5 на 6. В спор за място на финала Рубльов, който е финалист в шампионата от 2021, ще играе с осмия подложен Роберто Баутиста Агут, който отстрани лидера в схемата Даниил Медведев.

В другия мач от последните четири представителят на Казахстан Александър Бублик играе с поставения под номер 9 Александър Зверев. Германецът е повторен финалист в Хале от 2016 и 2017, като губи надлежно от сънародника си Флориан Майер и десеткратния първенец Роджър Федерер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР