Андрей Рубльов, който достигна до финалния сблъсък в Хале преди

...
Андрей Рубльов, който достигна до финалния сблъсък в Хале преди
Коментари Харесай

Имаме първи победител на Уимбълдън: Рубльов не пощади световния №64 при завръщането си

Андрей Рубльов, който доближи до финалния конфликт в Хале преди седмица, придвижи отличните си изяви и на Откритото състезание на Англия, където откри акцията си с безпроблемен триумф в поредни елементи. На старта руснакът имаше за задача да преодолее съпротивата на международния №64 Макс Пърсел, като по-късно над час и половина игра докара дуела до сполучлив за себе си свършек след 6:3 7:5 6:4. Така той продължава към втория стадий на конкуренцията, където му следва да се изправи против един всред Аслан Карацев и Лука ван Аш.

Световният №7 се нуждаеше от известно време, с цел да навлезе в срещата, като в откриващите минути допускаше значително непредизвикани грешки. Въпреки това с течение на времето руснакът стабилизира изявите си и с помощта на мощта в своите удари успяваше да поеме надзор върху разиграването и да провокира пропуски от отсрещната страна. Това го изведе до пробив за 4:2, който след това се оказа решителен за ориста на сета в негова изгода.

В началото на втората част последва спад в концентрацията на любимеца, който инкасира брейк още в дебютното си подаване и изостана с 0:3. От своя страна, австралийският тенисист можеше да разчита на отличния си сервис, с чиято помощ поддържаше задатъка си до 5:2. Тогава обаче Пърсел намали фрапантно равнището си на показване, а това бе положително пристигнало за Рубльов, който завоюва 20 от последните 22 разиграни точки и реализира цялостен поврат, с цел да се приближи единствено на крачка от крайната победа.

Московчанинът продължи да има надзор върху събитията на корта и в третия сет, където без усложнения постановяваше офанзивния си жанр на игра и небрежно излезе напред с 3:1. Оттам насетне любимецът не сподели никакви недостатъци и бе единствено въпрос на време да подпечата победоносното си завръщане на " свещената трева ".

Smooth sailing ⛵️ is through to the second round defeating Max Purcell, 6-3 7-5 6-4
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР