Андрей Рубльов имаше по-тежък мач от очакваното срещу Куин Сун-Уо

...
Андрей Рубльов имаше по-тежък мач от очакваното срещу Куин Сун-Уо
Коментари Харесай

„Изгубих си ума“: Рубльов изпусна нервите си и бе близо до дисквалификация


Андрей Рубльов имаше по-тежък мач от предстоящото против Куин Сун-Уо при започване на Ролан Гарос, а изгубеният първи сет явно не бе признат добре от него. Руснакът изпусна нервите си и беше близо да нарани един от хората, почистващи корта.

След края на тайбрека 24-годишният играч не бе удовлетворен от съдията и преди да седне на скамейката си по време на почивката, запрати със мощ към нея една от топките за игра. Тя отскочи и смъкна шапката на чиновник на шампионата, който през това време заличаваше отпечатъците по клея.

Нервният изблик на тенисиста не бе завършил – той захвърли и пръсна една от бутилките с вода, за което получи и публично предизвестие. Публиката посрещна тези дейности с освиркване.

„През първия сет бях изтощен и имах доста насъбрани страсти в себе си. Опитах се да ги управлявам, да схвана обстановката и съумях да го направя. Имаше доста геймове, в които резултата бе 0-30, имаше брейкболове, правех глупави неточности, само че останах спокоен и резервирах положителна конфигурация до края на сета,“ разяснява Рубльов обстановката.

„Тогава изгубих мозъка си за миг – скърбя за това, което направих. Не е задоволително да ударя топката по този метод, по-добре би било даже да ударя ракетата и да седна, тъй като топката може да удари освен мен, само че и някой различен. Тогава идват проблемите. Не беше професионално от моя страна и се надявам да не го върша в никакъв случай повече.“

Тим Хенман и Алекс Кореча заключиха, че руснакът е късметлия, че не е дисквалифициран:

„Играчите би трябвало да дават отговор за дейностите си,“ сподели Хенман, който самичък е прекосявал през този път през 1995 година, откакто удря топката в изблик на неодобрение от протичащото се на корта и неумишлено удря един от подавачите с нея. „Чупенето на ракети не трябва да се насърчава, само че да удариш топка по този метод – може да донесе заплаха и за други хора.“
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР