Андрей Рубльов е първият финалист в тазгодишното издание на силния

...
Андрей Рубльов е първият финалист в тазгодишното издание на силния
Коментари Харесай

Рубльов пречупи Зверев и ще защитава титлата си в Дубай

Андрей Рубльов е първият финалист в тазгодишното издание на мощния тенис шампионат в Дубай. Действащият първенец в конкуренцията от сериите ATP 500 се наложи над Александър Зверев с 6-3, 7-6 (9) за към два часа игра.

Вторият в схемата стартира мощно и проби дебютния сервис гейм на Зверев в мача. Германецът се окопити и върна брейка, само че още веднъж изостана в резултата и този път не съумя да направи завръщане, като позволи и трети пробив. Втората част бе още по-равностойна, като и двамата тенисисти имаха своите шансове да стигнат до триумф. Рубльов имаше мачбол при 6-5 в своя изгода и сервис на противника, само че Зверев се избави и докара нещата до тайбрек.

Дългият гейм бе извънредно трагичен, като Рубльов в началото пропусна нови два мачбола при 6-4 точки. Последва още един избавен от Зверев, пред германецът да получи сетбол при 8-7, който не съумя да оползотвори. Рубльов пропиля още една опция, само че не сбърка при петия си мачбол в тайбрека и завърши нещата в своя изгода.

В спор за купата в неделя руснакът, който предходната година се наложи над Иржи Весели от Чехия във финала, ще играе с спечелилия от другия полуфинал, който опълчва лидерът в схемата Новак Джокович и намиращият се в страхотна форма Даниил Медведев.

What a way to do it!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР