Андрей Рубльов бе първият руски тенисист, който коментира решението на

...
Андрей Рубльов бе първият руски тенисист, който коментира решението на
Коментари Харесай

Рубльов за решението на Уимбълдън: Това е дискриминация


Андрей Рубльов бе първият съветски тенисист, който разяснява решението на Уимбълдън да не разреши присъединяване на състезатели от Русия и Беларус в най-известния тенис шампионат поради нашествието в Украйна.

Рубльов, който бе и първият руснак измежду тенисистите, който се разгласи обществено срещу войната, съобщи, че съгласно него това е дискриминация против спортисти, които нямат общо с дейностите на държавното управление си.

По време на конференцията си след триумфа над Иржи Лехечка в Белград международният №8 бе доста прочувствен и приказва „ от сърцето си “.

„ Честно казано, няма смисъл в дадените от тях аргументи (за наказанието). Дори няма логичност в тяхното предложение. Разбирам, в случай че да вземем за пример с наказването на съветски и беларуски тенисисти се реализира най-малко половин % смяна или помощ. Но това няма да направи нищо и няма да промени нищо. Защото протичащото се в този момент е цялостна дискриминация против нас. “

Според Рубльов по-добра концепция би била финансова помощ. Той разкри, че съветските тенисисти са предложили да дадат всички заработени пари от наградния фонд в помощ на страдащите. Според него, предвид на класата на тенисистите от двете страни, то тази помощ би била забележителна.

„ Това, което предложихме на Уимбълдън и върху което се надявам най-малко да помислят, най-малко да ни дадат късмет да изберем, дали желаеме да играем или не желаеме. И в случай че има декларация, която би трябвало да подпишем, и да дадем всичките пари за филантропична помощ на фамилиите, които страда и на децата, които страдат. “

„ Мисля, че този ход най-малко ще направи нещо – най-малко ще покаже, че английското държавно управление е за мир и желаят да оказват помощ с дейности. Сумата може да бъде до 1 милион паунда. Това е голяма сума, която мисля, че за два месеца нито един различен спорт не е дарил. Така че тенисът ще бъде първият и единственият спорт, който ще подари такава сума и ще бъде посредством Уимбълдън. Те ще получат славата, уважението на всички. “

Рубльов сподели още, че той и другите му сътрудници от Русия и Беларус желаят да оставят политиката настрани и да играят спорта, който обичат. „ В последна сметка всички желаеме да се състезаваме, не сме тук, с цел да приказваме за политика. Аз съм руснак и съм роден в Русия, и пребивавам целия си живот в Русия. Искам просто да покажа, че сме положителни хора…Опитвам да бъда преклонен и да се възпитавам по верния метод. Надявам се това да бъде ясно на всички “ – добави той.

За него присъединяване в Белград продължава с четвъртфинал против Таро Даниел в петък следобяд.

В същото време ракета №1 на Украйна при дамите Елина Свитолина разяснява, че е срещу цялостна възбрана за присъединяване на тенисистите от Русия и Беларус, само че желае от тях да заемат по-ясна позиция против дейностите на държавните управления си.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР