Андрей Райчев начерта три сценария след изборите на 14-и ноември.

...
Андрей Райчев начерта три сценария след изборите на 14-и ноември.
Коментари Харесай

Андрей Райчев с три сценария за изборите: ГЕРБ излезе от изолацията - при 2 млн. гласували, ще направят правителство

Андрей Райчев начерта три сюжета след изборите на 14-и ноември. Социологът изброи при по какъв начин при другата изборна интензивност ще наподобява партийната карта в Народното събрание.

„ Електоралната обстановка при Движение за права и свободи се утежнява през последните години. Това се дължи на демографската обстановка. Броят на българските турци понижава. Никога всички те не са дали своят вот накуп за Движение за права и свободи. Партията е имала и над 500 000 гласоподаватели, само че в този момент са към 300 000. Формацията не е особена вероятност. Отношенията на останалите партии с Движение за права и свободи не могат да бъдат като с останалите, тъй като тя е етническа. Ние доста би трябвало да внимаваме. Движение за права и свободи умишлено се радикализира, тъй като е притисната в ъгъла. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да ги вкараме в друга орбита и да не бъдат стигматизирани “. Това съобщи социологът Андрей Райчев пред БНР.

„ Слави Трифонов беше знак на това, че може да победи Бойко Борисов и го направи на половина. Оттеглянето от Има Такъв Народ е на хората, които чакаха да направи държавно управление. Те се реалокират към „ Продължаваме промяната “. Бившите министри са единствената вест и по тази причина вятърът духа към тях. Кирил Петков се надява да завоюва 121 гласове дружно с Демократична България и ИБГНИ. В момента върви натам, че ще стигнем до предходната обстановка.

Много ще зависи от броя на гласуващите. Ако гласоподават 2 млн. души – ГЕРБ ще направи държавно управление. При 3 млн. – ще стигнем до предходната обстановка. С 4 млн. изборна интензивност ще има държавно управление против ГЕРБ. Има Такъв Народ посегна към доста комплицирана карта, която не съумя да отиграе. Канадското поданство няма да е огромен проблем за хората, които харесват Кирил Петков. Разбира се, има и такива, които желаят да се съблюдава законът. Първото държавно управление на Радев беше „ цветя и рози “, за разлика от втория длъжностен кабинет. ГЕРБ съумя да излезе от изолираност и ще видите по какъв начин на втория тур на президентския избор ще бъде отворен десният електорат. Румен Радев няма да прегърне безпроблемно купата. Корнелия Нинова няма да му пречи. Не съм чул някой цесекар да се е отказал от тима поради треньора. Аз не бих посъветвал Лозан Панов да играе против Румен Радев. Това може да помогне на Анастас Герджиков, само че не и на Панов “, сподели още Райчев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР