Андрей Райчев и доц. Стойчо Стойчев пред БНТ - анализ

...
Андрей Райчев и доц. Стойчо Стойчев пред БНТ - анализ
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: От тук насетне може би единствено Иван Гешев ще сплотява управляващата коалиция, но липсват позитивните мотиви за съвместно управление

Андрей Райчев и доцент Стойчо Стойчев пред Българска национална телевизия - разбор на обстановката в България.

Ще промени ли нешо визитата на Кулеба?
" Не мисля, че ще реши фундаменталните разделения. В Народно събрание се разпростира някакъв спор, който е характерно български, даже цивилизационен разлом. За неговото превъзмогване са нужни от време на време години. Има общества, в които сходни разломи съществуват с години ", сподели Стойчев.

Демократична България счита едно, вкара декларация, доскоро чухме господин Бачийски, че Политическа партия се пробват да намерят приблизително състояние.

" При нас доста просто стоят нещата - дават оръжия - няма държавно управление. Просто и ясно. Българска социалистическа партия няма вид да поддържа такова нещо ", съобщи Райчев.

А стои ли въпросът назад?
" Не, България не отива на страната на Русия. Просто е последна на опашката на дейните. Политическа партия имаха елементарен избор - дават - няма държавно управление и те взеха решение да не дават. Прескочиха казуса сега с каски, бронежилетки.

Опозицията цели оптимално да внесе напрежение вътре в обединението. Няма нищо изненадващо. Нито на опозицията, нито на водачите на обединението. Те избраха държавно управление пред рухване в този момент, щяха да паднат за дни ".

Има ли проблем, който да сплоти обединението?
Райчев: " Нека единствено да довърша за трите разделящи неща с изключение на Украйна. РСМ и Българска народна банка. Управляващите преодоляха рецесията. Застанаха в поза " и по този начин и по този начин " но ще прескочим.

Може да се обобщи с " Всичко става добре, само че неприятният усет остава ". Ако ме питате краят на обединението ще е септември, само че това е единствено прогноза. Те към този момент имат неприятен усет между тях ".

Временно кое може да сплоти обединението?
Стойчев: " Т. нар. правосъдна промяна. Друг е въпросът, че в случай че желаят да реформират правораздаването това е дълъг развой. От тук насетне може би само Иван Гешев ще ги сплотява, само че липсват позитивните претекстове за взаимно ръководство ".

" Г-н Стойчев се изрича милостиво. Те изгубиха почитание един към различен. Те не се харесват. Има Такъв Народ мисли за Политическа партия доста неприятни работи, Политическа партия мисли за Има Такъв Народ доста неприятни работи. Там не може да има мир.

Затова ли се приказва за предварителни избори?
" Защо да се бърза с предварителни? Може това Народно събрание да излъчи друго държавно управление. Това е брак, който ще продължи известно време по взаимно единодушие, само че разводът е сигурен ", счита Райчев.

Стойчев: " Съгласен съм. Въпросът е до по кое време ще продължат. Политическа партия и Има Такъв Народ нямат доста положителни варианти при предварителни или постоянни избори. Те са нови и млади, без структури, всичко е рейтинг и зависи на моментни настройки.

Стимулът им да не престават да бъдат фактор е по-голям и мотивиращ даже от тази ненавист и цивилизационна неприспособимост едни към други. Те усещат света по друг метод.

Независмо от сходните цели, които заявяват, съдръжанието, което влагат е друго. Резултатът ще бъде, че те ще останат до когато могат, в случай че нещо външно не ги принуди - соц. конюнктура, рецесия фундаментална, която да ги принуди щат не щат ".

Райчев: " При тази рецесия кулминационната точка на счепкване бе изборът на Българска народна банка. Те до тагава степен обтегнаха връзките, че пуснаха ГЕРБ, пуснаха опозицията да реши какво да стане - нещо като това съседът да реши къде да ти стои хладилника.

До огромна степен ориста им зависи от ГЕРБ. ГЕРБ могат да имат два пътя - да ги съборят и да има бързи избори или да излизне ГЕРБ от изолираност. Зависи какъв брой фино играе ГЕРБ. ГЕРБ са най-голямата партия, това е реалност, само че са в изолираност. Малко наподобява на Българска социалистическа партия през 90-те години. Ако ГЕРБ се стреми да излезе от изолираност би трябвало да направи опит за разговор с другите части ".

Стойчо Стойчев: Странно е за депутатите на ГЕРБ да бъдат в съпротива, само че това е тест. Лесно е постоянно да си ръководещ. Сега се прави оценка какъв брой скъп запас е медийноото и публичното внимание.

Сега се надпреварват за това време. Добра подготовка е да бъдеш в съпротива и да излезеш от вид сложна обстановка като изолацията. Това е по-важна задача от предварителни избори. Трябва да се търсят сътрудници ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР