Андрей Пионтковски, Каспаров. РуСлед ученията“ в Рязан през септември 1999

...
Андрей Пионтковски, Каспаров. РуСлед ученията“ в Рязан през септември 1999
Коментари Харесай

Защо Западът може и трябва да спечели Четвъртата световна война?

Андрей Пионтковски, Каспаров. Ру

След „ ученията “ в Рязан през септември 1999 година за всички стана ясно, с изключение на за тези, които желаеха да се самозалъгват, че поредицата от гърмежи на къщи в Русия са проведени де факто от чиновниците по сигурността, взели властта за да хвърлят виновността върху чеченците, започвайки война и победоносно накисвайки в патриотични разкази и Чечня, и Русия.
След повече от 20 години възмъжалите Путин и Патрушев се захванаха да вършат доста по-мащабно зрелище – епохална

Победа над Запада в Четвъртата международна война

като реванш за провалянето на Съюз на съветските социалистически републики в Третата (студена) война. Култивираното от десетилетия победобесие гладко прерасна в победобесие онлайн.
Пораженията от „ положителния Хитлер “ по отношение на Запада са доста по-големи и по-болезнени от просто загубата на избрани зони на владичество и въздействие. Векове наред Западът е възприеман от кремълските управници като екзистенциално предизвикателство за тяхната власт поради самия факт, че съществува допустима историческа опция. Очаровани от софтуерните плодове на Запада и алчно искащи да ги овладеят (приложат), нашите удостоенни с ордени ханове - „ модернизатори “ постоянно с скотски боязън отхвърляха корените на западната цивилизация и нейния въздух - омразния въздух на Свободата и Човешкото достолепие.

Путин и Патрушев бяха безусловно уверени и убедиха целия ръководещ хайлайф, че имат неповторимата опция с едно мятане на зара да проиграят още веднъж международната история и да си отмъстят за провалянето на Съюз на съветските социалистически републики. „ Пиндосите (прякор, използван от време на време по адрес на американците – бел.ред.) ще се отдръпват пред нуклеарното изнудване и ще предадат Балтийските страни ", уверяваха кремълските мъдреци. „ Както Чембърлейн съобщи Чехословакия, както Обама съобщи Сирия, пренебрегвайки личните си червени линии, даже когато никой не го заплашваше. "
„ Вземете си партакешите и се махайте “, настоя пред 30-те страни членки на НАТО дебелоглавият заместник-министърът. „ Ако откажете, ще претърпите произшествия, невиждани във вашата хилядолетна история “, закани се бъдещият Господар на света.

Шансът да унижи и стъпче Запада с един конфликт на волята, показвайки неговата комплицираност, колебливост и изтощение, пренебрегвайки цялото му колосално икономическо и военно предимство, беше толкоз прелъстителен и обещаваше толкоз шеметни геополитически дивиденти, че подфюрерът на подимперията не можа да избегне изкушението и настойчиво потегли към нуклеарния си Аустерлиц. И това се трансформира в стандартно Ватерло.

Съдбата на света беше решена в борбата при Гостомел през февруари 2022 година Ако Киев беше паднал и в аурата на своята „ победа “ Путин, заплашително размахващ нуклеарното си оръдие, се беше отзовал на границите на Прибалтика и Полша, тогава от пролетта на 2022 година Западът можеше да се разколебае и безумният проект на двете П-та (Путин и Патрушев – бел.ред.) можеша да победи.

Много неща се трансформираха през последната година и половина. Украйна, с героичния си героизъм на 300-те спартанци от свободния свят, безусловно хвана за врата хедонистичния Запад и го върна назад в международната история. Съединени американски щати най-сетне

дадоха отговор почтено на нуклеарното изнудване,

като доста ясно обясниха на Пу какво ще се случи персонално с него, единствено в случай че посегне към нуклеарните оръжия. Самият Пу в никакъв случай не се е съмнявал в стандартното предимство на Запада. Той изцяло загуби Четвъртата международна война, която разгласи на Запада, и в този момент мечтае за преустановяване на огъня в Украйна, което може да показа на дълбоката страна като подправено „ почетно реми “. Но самата Четвърта международна война не е завършила. Зад нещастния петербургски гопник се появи различен упорит безсрамник.

Ислямофашисткият режим на ирански фанатици и палачи, който от половин век проклина Сатана номер 1, стигна до същия извод, до който стигнаха и братята им от Кремъл. За да смажете морално отслабващите Съединени щати и да ги хвърлите на бунището на международната история, е задоволително демонстративно и безнаказано да успехите един от съдружниците на Съединените щати. Кремъл просто изиска още веднъж да си върне превъзходството на дузина източноевропейски страни в НАТО. Аятоласите от дълго време мечтаят за унищожаването на Израел, основния съдружник на Съединени американски щати отвън НАТО.

Терористичната офанзива на 7 октомври 2023 година, чудовищна в безграничната си свирепост, стана първата стъпка в многоетапна интервенция, замислена от Техеран (със заинтригуваното съучастничество на Москва) за окончателното разрешаване на еврейския въпрос в Близкия Изток.

Зверствата, поръчани от уредниците и съзнателно предавани онлайн пред целия свят, имаха една цел - да създадат неизбежна наземна интервенция на израелската войска за заличаване на инфраструктурата и персоналния състав на Хамас.

Когато армията затъне надълбоко в най-тежкото, дълготрайно пречистване на руините и подземията на Газа, съпроводено от тежки загуби, кураторите ще отприщят 50 000-на орда от бандити на Хизбула в Северен Израел. Този не изключително комплициран план беше толкоз явен, че беше осуетен още на идващия ден, 8 октомври, когато

водачът на свободния свят, Съединените американски щати, най-сетне се разсъни от политкоректния си сън

Двата самолетоносачи и доста уместните думи, изречени от Байдън, Блинкен и Остин са безапелационно предизвестие към Хизбула и нейните куратори. Сега нещата ще се лимитират до непрекъснати обстрели и набези, без да се отива на широкомащабно навлизане. Израел, с помощта на доста мощния си съдружник, ще има опцията да приключи прочистването на Газа, без да бъде отклоняван от други съществени провокации.

Нека си представим обаче крайната обстановка в деня след тази условна победа. Огромни загуби измежду израелските военни; най-вероятно множеството от заложниците са загинали; на фона на възходящия всеобщ писък на ислямските фашисти и западни либерали за страданията на цивилни в Газа поражда неразгадаем проблем - какво да вършим с тези милион мирни хора по-късно. Особено когато иранският мицел на ислямисткия гнет е останал непокътнат и ненаказан, който непрестанно се възпроизвежда, финансирайки и въоръжавайки сходни екстремисти, като тези в „ Хамас “ в целия Близък Изток.

Възможни ли са други сюжети, по-оптимистични за Израел, от този да бъде изцяло премахнат „ Хамас “? Според нас, да. Само че съдружниците (Израел, САЩ) би трябвало да схванат, че в хода на оповестената им тотална война през днешния ден те имат по-спешни проблеми от тези на „ Хамас “, и е належащо леко да се трансформират последователността на своите ходове.

Но първо бих желал да напомня на читателите едно от многото забележителни изказвания, направени през последните дни от държавния секретар на Съединени американски щати Тони(Атъни, б.р.) Блинкън по отношение на естеството на алианса сред Съединени американски щати и Израел:

„ Посланието, което нося на Израел, е следното: Вие може да сте задоволително мощни, с цел да се отбраните сами – само че до момента в който Америка съществува, в никакъв случай, в никакъв случай няма да ви се наложи да го вършиме. Ние постоянно ще бъдем там, до вас. “

Въз основа на това обръщение, предадено от Блинкън на Израел, позволете ми да предложа на нашите съдружници безусловно реален сюжет през днешния ден за

безапелационна Победа на Запада над неговите смъртни врагове

На „ Хизбула “, която се готви за широкомащабна офанзива против Израел, само че към момента не се взема решение да предприеме, е нанесен пагубен удар от силите на двата самолетоносача на Съединените щати и израелските Военновъздушни сили. Предупреждението, което положителният дядо Байдън де факто насочи на 8 октомври, се реализира. Военната инфраструктура на „ Хизбула “ и актуалните умения на нейното управление в Бейрут са отстранени.

Справедливият акт на отмъщение за всички закононарушения, осъществени от терористична организация, има самичък по себе си политическо и военно значение. Но това е и нужна причина за главната интервенция на съдружниците - въздушни удари против Иран.

Израел от дълго време предизвести, че самичък ще нанесе подобен удар, в случай че Иран се приближи до притежаването на нуклеарни оръжия. Съединените щати също неведнъж са заявявали, че не изключват военно решение на иранския нуклеарен проблем. И напълно неотдавна Пентагонът разгласи, че съгласно военното разузнаване на Съединени американски щати аятоласите са на две седмици от приемането на първата нуклеарна бойна глава. Вече не е допустимо да се колебаете. Израел постоянно е подчертавал, че при нужда е кадърен независимо да извърши

нуклеарна кастрация на Иран

Но в този момент целият свят споделя доста мощно, че Израел в никакъв случай, в никакъв случай не би трябвало да прави това самичък. Америка постоянно ще бъде до него.

Освен това при днешните условия описът на задачите за въздушни удари би трябвало да бъде доста уголемен. Израел към този момент не може да се оправи самичък. „ Хамас “, „ Хизбула “ и изключително иранското военно-политическо управление, което е акуширало раждането им, и води със личните си ръце война за заличаване на Израел и Съединени американски щати, са по-лоши от ИДИЛ и би трябвало да бъдат безмилостно отстранени. Следователно описът с цели, в допълнение към всички уреди на нуклеарния план и ракетната промишленост на Иран, би трябвало да бъдат включени и центрове за взимане на решения (аятоласи в листата, като се стартира от висшия, управлението на КСИР и др.).

От зародилия вакуум във властта в Иран ще се възползва като външен наблюдаващ - турско-азербайджанската войска, която ще предложи отбрана от хаоса, който ще провокират 30 милиона техни сънародници. Ердоган и Алиев ще поправят своято популярна формула „ Един народ, две страни “ на „ Един народ, три страни “. Режимът на който й да е оживял аятолас надали ще може да оцелее в останалата част от територията на някогашната ислямска република Иран.

Прекрасната дребна страна Израел няма стратегическо териториално място в района. Затова всяка огромна война за него е война на оцеляване. През 1967 година Израел нанася предпазен удар и печели блестяща победа. През 1973 година той се въздържа от подобен удар и се слага на ръба на злополуката.

Този път Израел има мощен съдружник, доста по-решителен в поддръжката си за Израел, в сравнение с през 1967 и 1973 година Той няма да влезе в катакомбите на Газа, само че е кадърен на доста повече. Нещо повече, Израел, сходно на Украйна, през днешния ден е в челните редици на международна война, оповестена от ос на безспорното зло основно на Съединените американски щати.

След два съкрушителни, в случай че щете, превантивни удара на съдружниците против „ Хизбула “ и Иран, закъснялото наземно пречистване на „ Хамас “, който за една нощ загуби своите спонсори и вдъхновители, ще протече в напълно друга политическа и психическа атмосфера. Загубите на израелските военни ще бъдат с порядък по-малки от предстоящите през днешния ден. И в отговор на въпроса какво да вършим с Газа, в отсъствието на ирански ислямофашисти, могат да се появят много градивни отговори. Не единствено Газа, само че и целият Близък Изток ще може гладко да продължи своята естествена

промяна в духа на Авраамовите съглашения

С ликвидирането на незаконното иранско управление ще загуби доста освен Хамас, само че и Путин, който в последно време стремглаво се трансформира в младши сътрудник на иранските аятоласи. И прекъсването на доставките на дроновете „ Шахед “ ще бъде най-малкият от новите му проблеми. Веднъж на всеки 70 години (1953, 2023) Провидението поразява застаряващия кремълски държател с изблик на нечовечен, безчовечен, неприличен антисемитизъм. И той, като предписание, умира, разкъсван от вътрешната страна от безсилната си гняв.

* * *
Слава на Украйна! Слава на Израел! Слава на Съединени американски щати! На силите победителки в Четвъртата международна война, отприщена от смъртните врагове на Свободния свят.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР