Андрей Медведев бе освободен, тъй като вече няма причини за

...
Андрей Медведев бе освободен, тъй като вече няма причини за
Коментари Харесай

Норвегия пусна на свобода избягалия от Русия командир на ”Вагнер”

Андрей Медведев бе освободен, защото " към този момент няма аргументи за задържането му ", сподели служителят на норвежката имиграционна полиция Йон Андреас Йохансен. Руснакът, който твърди, че животът му ще бъде в заплаха, в случай че се върне в родината си, влезе незаконно от Русия в Норвегия по-рано този месец и неотложно бе трансфериран в столицата Осло в сходство със общоприетата процедура за хора, търсещи леговище.

Владимир Осечкин от съветската дисидентска група " Гулагу.нет ", която оказа помощ на Медведев да избяга, сподели, че някогашният войник на " Вагнер " е бил държан на безвредно място, до момента в който в един миг, без да получи пояснение, е бил изместен в охраняван център за мигранти.

Норвежкият юрист на руснака, Бринюлф Риснес, сподели през днешния ден за локалния вестник " Дагбладет ", че неговият клиент е изразил неодобрение от строгите ограничения за сигурност и по тази причина е бил арестуван от полицията.

На видеозапис, оповестен от " Гулагу.нет ", Медведев изяснява, че по него са стреляли в Русия, преди да премине границата с Норвегия. Норвежката полиция заяви, че е била известена от съветската гранична защита за следи в снега, показващи, че някой може да е минал границата нелегално.

Норвежката Национална работа за престъпни следствия, която взе участие в следствието на военни закононарушения в Украйна, съобщи, че разпитва Медведев, който " има статут на очевидец ".

Медведев, който се укривал, откогато дезертирал от " Вагнер ", декларирал пред " Гулагу.нет ", че е подготвен да опише всичко, което знае за съмнителната паравоенна група и нейния притежател Евгений Пригожин - милионер, доближен на съветския президент Владимир Путин.

Мъжът споделил още, че е напуснал " Вагнер ", откакто неговият контракт, който бил за интервала юли-ноември, бил продължен без негово единодушие. Той изразил подготвеност да свидетелства за всички военни закононарушения, на които е станал свидетел, и отхвърли той самият да е направил такива.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР