Андрей Киска Европейските страни пренебрегват доказателствата за руска намеса в

...
Андрей Киска Европейските страни пренебрегват доказателствата за руска намеса в
Коментари Харесай

Страните от ЕС пренебрегват руската намеса, заяви словашкият президент


Андрей Киска

Европейските страни подценяват доказателствата за съветска интервенция в тяхната политика и дестабилизиращия резултат върху района от политики, които ще създадат Европа по-силно подвластна от съветската сила, сподели през днешния ден словашкият президент Андрей Киска, представен от Ройтерс.

" Ние намерено приказваме за съветски шпиони, настоящи в нашите страни. А доста политици, в това число от моята страна, си затварят очите за това ", съобщи Киска на конференция по сигурността в Братислава.

" Сблъскваме се с агитация и измислици, атакуващи нашите общества, а не търсим техните създатели. Защото към този момент знаем ", сподели той.

Киска дефинира плана " Северен поток 2 " като себелюбив и нездравословен за стабилността на Европейски Съюз.
" Този план има съществени политически последствия и е образец за чисто егоистични стопански ползи за сметка на стабилността и благоденствието на нашите непосредствени съседи ", съобщи той.

" Ние изпращаме сигнал на Русия какъв брой сме късогледи в нашата политика ", сподели Киска.
Той дефинира съветската интервенция в Сирия като " срамна " и прикани за решителни групови дейности против " недемократичните режими, преструващи се на миротворци, до момента в който водят война не за мир, а за коригиране на изгубена национална горделивост и с цел да завоюват още веднъж място измежду водещите международни играчи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР