Андрей Гюров показа една много принципна позиция, като оттегли кандидатурта

...
Андрей Гюров показа една много принципна позиция, като оттегли кандидатурта
Коментари Харесай

Терзийски от ПП: Ние винаги търсим диалог, но не виждаме същото отношение от страна на ИТН


Андрей Гюров сподели една доста кардинална позиция, като отдръпна кандидатурта си. Вярвам, че обединението ще стигне до една обща позиция за единна кандидатура за гуверньор на Българска народна банка. Ние не желаеме и не постановяваме нашето мнение на никой от нашите сътрудници. Търсим разговор, само че от другата страна не виждаме същото отношение. Ние нямаме подозрения в професионалните качества на господин Каримански, само че приказваме за репутацията и фигурата му. През последните седмици имаше няколко въпроса, на които ние не получихме отговори и няма по какъв начин да подкрепим неговата кандидатура. 

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " " (ПП) Йордан Терзийски във връзка горещата тематика от последните дни към избора за основен шеф на Българска народна банка. 

" Изнасянето на информация от съдружните ни сътрудници не е градивно деяние. Ние желаеме правила и разговор, а не слагането на една кандидатура на масата, която да не би трябвало да се разисква. Ако се стигне до един общ претендент на обединението, аз съм сигурен, че ще намерим формулата да го изберем. Ако остане единствено кандидатурата на господин Каримански, ще забележим какво ще се случи в пленарна зала. Ние ще търсим разговор с останалите три партии и не желаеме да налагме наша кандидатура. Ще работим да се откри обща кандидатура. Вярвам, че сътрудниците от " ИТН " (ИТН) ще намерят път за разговор с нас. Коалицията е доста динамичен развой и ние всеки ден решаваме дадени проблеми. Не би трябвало да се фокусираме върху една кандидатура, тъй като се пропущат други значими неща. Ето тази седмица би трябвало да се гласоподава на второ четене Закона за съдбната власт, нещо, което не съумяха да създадат два предходни Народното събрание. Тази коалиция се крепи на доста ясни цели. Не би трябвало да принизяваме разговора до това кой защо се е обидил и какъв СМС е почлуил ", добави Терзийски. 

" Ние постъпваме от позицията си на правилата. Вярваме, че можем да работим с сътрудниците от Има Такъв Народ, в случай че стъпваме на основите на нашето съдружно съглашение. Аз съм един от вносителите на решението, обвързвано със средствата на Агенцията за пътна инфраструктура. Ние желаеме всеки, който си е приключил работата, да бъде заплатен за това, само че и да сме сигурни, че всеки един лев е отишъл на вярното място. Искаме да защитим държавния интерес ", разяснява депутатът от Политическа партия и другата гореща тематика от предходната седмица, обвързвана със средствата за АПИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР