Андрей Гюров и Петър Чобанов бяха избрани от парламента и

...
Андрей Гюров и Петър Чобанов бяха избрани от парламента и
Коментари Харесай

Андрей Гюров и Петър Чобанов бяха избрани за 5 минути и без дебат за подуправители на БНБ

Андрей Гюров и Петър Чобанов бяха определени от Народното събрание и се заклеха като подуправители на Българската национална банка. Чобанов ще управлява ръководство „ Банково “, а Гюров - ръководство „ Емисионно “.

 

За Чобанов гласоподаваха 148 народни представители, а за Гюров - с 1 по-малко - 147. Гласовете " за " пристигнаха от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Против бяха " Възраждане " и Има Такъв Народ, а депутатите от Българска социалистическа партия гласоподаваха с " въздържал се ".


Андрей Гюров и Петър Чобанов бяха номинирани от избрания отново за гуверньор на Българска народна банка Димитър Радев, който дефинира и двамата като почтени за позициите. Радев бе в залата по време на гласуването.

 

Избирането на Гюров и Чобанов мина стремително - за по-малко от 5 минути. В пленарната зала нямаше диспути.

Преди два дни Гюров и Чобанов бяха изслушани на съвещание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси, като пред сътрудниците си двамата народни представители изведоха влизането в еврозоната и прехода към нова валута, в това число – в цифрова среда, като собствен стратегически приоритет.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР