Андрей Гуриев е един от руските олигарси в новия санкционен

...
Андрей Гуриев е един от руските олигарси в новия санкционен
Коментари Харесай

Руският олигарх Андрей Гуриев попадна в новия санкционен списък на ЕС

Андрей Гуриев е един от съветските олигарси в новия санкционен лист на Европейски Съюз. Той е началник на компанията " Фосагро “, в чието управление е Ирина Бокова. 

Списъкът с имената на новите глобени над 160 души към този момент е оповестен в формалния вестник на Европейски Съюз. Сред тях са 14 съветски олигарси и членове на фамилиите им, както и 146 сенатори, дали своят вот ратификация на договорите за другарство, съдействие и взаимопомощ сред Русия и т. нар Донецка и Луганска национални републики, написа БНР.

Гуриев е основен изпълнителен шеф и ръководител на управителния съвет на " Фосагро “ - най-големия производител на фосфатни торове в Европа, най-големият производител в света на висококачествена фосфатна канара и вторият по величина производител в света на моноамониев и диамониев фосфат.

Дружеството значително е обвързвано с Кремъл, а генерираните от него доходи са значим източник на доходи за държавното управление.

В началото на 2018 година в борда на шефовете на " Фосагро “ бе определена Ирина Бокова – някогашен общоприет секретар на ЮНЕСКО и бивш и.д. външен министър на България. Бокова бе и претендент за общоприет секретар на Организация на обединените нации през 2016 година Проверка на уеб страницата на " Фосагро “ сочи, че през лятото на 2021 година Ирина Бокова е била в управлението на компанията. 

В новия лист на олигарсите са Михаил Осеевски – ръководител на най-големия съветски снабдител на цифрови услуги " Ростелеком “, Михаил Полубояринов – основен изпълнителен шеф на " Аерофлот “, Владимир Кириенко – основен изпълнителен шеф на обществената платформа " В контакте “ и наследник на експремиера Сергей Кириенко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР