Андрес Мануел Лопес ОбрадорЛевият популист Андрес Мануел Лопес Обрадор е

...
Андрес Мануел Лопес ОбрадорЛевият популист Андрес Мануел Лопес Обрадор е
Коментари Харесай

Андрес Обрадор беше признат за новия президент на Мексико от двама свои съперници

Андрес Мануел Лопес Обрадор

Левият популист Андрес Мануел Лопес Обрадор е събрал 49 на 100 от гласовете на президентските избори в Мексико, сочат резултати от анкети " екзит пол ", заяви БНР. Според анкетата на мексиканския вестник " Ел Финансиеро " идващият по резултат е Рикардо Аная от консервативната Партия на национално деяние с 27 %. Според други сходни анкети Обрадор получава сред 43 и малко над 58 на 100.
Междувременно претендентът на ръководещата Институционно-революционна партия и някогашен финансов министър Хосе Антонио Меаде съобщи, че Обрадор е победител и му пожела триумф:
" Според информацията, която е публично притежание, Институционно-революционната партия не е победител на днешните президентски избори. Към момента би трябвало да приемем, че Андрес Мануел Лопес Обрадор е спечелил болшинството. Той ще има отговорността да води изпълнителната власт и за положителното на Мексико му поисквам триумф. "
Рикардо Аная от Партията на национално деяние също призна успеха на Обрадор и сподели, че му е честитил в диалог по телефона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР